Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 14. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mida jälgida koolitustoetuse taotlemisel

7.-14. aprillini võtab PRIA maakondlikes teenindusbüroodes, posti ja e-posti teel vastu koolitus- ja teavitustegevuse toetuse (MAK meede 1.1) taotlusi. Juhime tähelepanu teemadele, millega taotlemisel arvestada.

•Üks taotleja võib esitada mitu taotlust.

•Taotlus tuleb esitada kehtival taotlusvormil, mitte varasemate taotlusvoorude ajal kehtinuid vormidel. Kehtivad vormid leiate meetme tutvustava teksti lõpust PRIA kodulehel.

•Meede jaguneb tegevuse läbiviimise ulatusest sõltuvalt kaheks -  kas üleriigilised või maakondlikud tegevused. Kõik ühel taotlusel märgitud tegevused peavad olema kas ainult maakondlikud või ainult üleriigilised. Kahte valikut korraga teha ei saa.

Üleriigiliseks tegevuseks (taotlusel rida 6.1)  loetakse vähemalt kahe maakonna põllumajandustoodete tootmise, toidu tootmise ja töötlemise või metsa majandamisega tegelevale füüsilisele või eraõiguslikule juriidilisele isikule ja tema töötajale suunatud või kogu Eesti maaelu edendamiseks suunatud tegevus. Seda ka juhul, kui tegevus toimub ühes maakonnas, kuid tegevusest võivad osa võtta isikud üle Eesti (nt konverentsid). Samuti loetakse üleriigiliseks tegevuseks trükised, mis lähevad jaotamisele üle Eesti. Üleriigilise tegevuse puhul hindab taotlust põllumajandusministri moodustatud nõuandev hindamiskomisjon.

Maakondlikuks tegevuseks loetakse ühe maakonna põllumajandustoodete tootmise, toidu tootmise ja töötlemise või metsa majandamisega tegelevale füüsilisele või eraõiguslikule juriidilisele isikule ja tema töötajale suunatud tegevus. Maakondliku tegevuse puhul hindab taotlust maavanema moodustatud hindamiskomisjon.

•Maakondlike tegevustega taotlused tuleb esitada kahes eksemplaris, kuna koopiatoimik saadetakse maakondlikule komisjonile hindamiseks. Paberil koopiate olemasolu kiirendab oluliselt taotluse menetlemist ja on väga teretulnud, kui taotleja ise esitab hindajate jaoks paberil koopia ka elektroonilise taotluse puhul.

•Kui esitate taotluse elektroonselt, siis palume ühe e-kirjaga saata ainult ühe taotluse dokumendid. Näiteks kui te esitate kolm taotlust, siis tuleks need saata kolme e-kirjaga.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960