Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 23. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maamessi uudistooted

Maamess 2014  -  400 firmat üheksast riigist, 50 000 m2 ekspositsioonipinda – need on näitajad, mis iseloomustavad AS Tartu Näitused poolt korraldatavat traditsioonilist Maamessi.

põllumajandus.ee toob teieni uut ja huvitavat igalt messipäevalt.

Et muuta põllumehe elu kergemaks leidmaks just uusi ja huvitavaid messileide, on tänavu uudistooted märgistatud kuke-märgiga. Toome teieni taaskord paar toodet-masinat, mida saab esmakordselt näha tänavusel Maamessil:

Aasta traktor - Claas Axion 850

 

 

 

 

 

 

 

 

Juba on traditsiooniks saanud, et igal Maamessil on kohal Aasta Traktor. Konekesko Eesti AS platsil esitletakse traktorit Claas Axion 850, mis valiti Hannoveris toimunud Agritechnica messi raames Aasta Traktoriks 2014.

Claas on suutnud oma uute traktorimudelitega saavutada Saksamaa sõltumatu organisatsiooni DLG poolt teostatud Powermix testis parimad tulemused. Claas Axion näitas läbi ajaloo testitud traktorite seas kõige väiksemat kütuse erikulu g/kWh. Lisaks säästlikkusele on Claasi traktorid lihtsasti juhitavad tänu CEBIS pardakompuutrile, mille ülesehitus ja kasutamine on imelihtsad. Teisi traktori omadusi saab uurida Maamessil.

Maamessile tuleb Eesti kõige võimsam traktor - Case IH Quadtrac 600

 

 

 

 

 

 

 

 

Case IH traktorite edasimüüja Eestis, firma AS Dotnuvos Projektai, toob Maamessile roomikutega traktori Case IH Quadtrac 600. Teadaolevalt on see kõige võimsam põllumajanduslik traktor Eestis, selle maksimaalne võimsus ulatub 670 hobujõuni. Igapäevast tööd teeb masin osaühingus Voore Farm alates selle aasta kevadest. Traktor kaalub 25 tonni. Kõrgus 4 meetrit, pikkus 7,6 meetrit, laius 3 meetrit. Kütusepaagi maht on 1800 liitrit. Masinal on neli roomikut laiusega 76 cm. Roomikutel on suur kandepind, väga väike pinnase erisurve ning ületamatu veojõud.

Põllumajandusvedudeks sobilik veoauto esmakordselt Maamessil MAN TRS 553 Agrotruck

 

 

 

 

 

 

 

 

Keil M.A. OÜ näitab Maamessil uut MAN TRS 553 Agrotruck veoautot, mis on mõeldud põllumajandusvedudeks. Masina modifikatsioonid sobivad ka põlluharimisriistade kasutamiseks, näiteks randaali järelehaakimiseks. Veok ei sobi traktori asendajaks, aga paljudel juhtudel võib seda traktori asemel kasutada. Maamessil toimub MAN TRS 553 Agrotruck Eesti, Baltikumi ja Põhjamaade esmaesitlus.

Iseliikuv söödamikser esmakordselt Ida-Euroopas - Strautmann Verti-Mix 1701 Double SF Fast Cut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Agroproff OÜ ekspositsioonialal saab Maamessil tutvuda iseliikuva söödamikseriga Strautmann Verti-Mix 1701 Double SF Fast Cut, mis sai innovatiivse freesi asendava lõikepea eest messil Euro Tier 2012 hõbemedali. Sellist tüüpi mikser on esmakordselt Skandinaavias ja Baltikumis.

Auhinnatud lõikesüsteemi Fast Cut eeliseks on väiksem freesi jõuvajadus ning laaditavat materjali käitletakse vähem agressiivselt. Sel kevadel alustab masin tööd Voore Farmis.

Iselaadiv heinarullihaagis teeb töö mugavaks - Humus

 

 

 

 

 

 

 

 

Paide Masinatehas AS esitleb tänavusel Maamessil HUMUS kaubamärgi all enda konstrueeritud ja toodetud iselaadivat heinarullihaagist. Juba on haagis läbinud eduka testimise põllul.

Põhu-, heina- või silorullide kogumiseks ning haagisele peale- ja mahalaadimiseks piisab nüüd ainult ühest traktorist koos innovatiivse heinarullihaagisega. Hüdrauliline haarats tõstab sõidu ajal rullid haagisele, ilma traktorit peatamata, mis annab märgatava ajalise kokkuhoiu.

Maamessil näeb uudset konteinerkatlamaja - VetoCont

 

 

 

 

 

 

 

 

Osaühing Starfeld esitleb tänavu Maamessil Soome firma Ala-Talkkari OY biokütusel töötavat konteinerkatlamaja VetoCont, mis on mõeldud nii kuivatite, tootmishoonete kui ka isiklike majapidamiste kütteks. Kütteainena saab kasutada hakkpuitu, küttegraanulit, tükkturvast jne.

Konteinerkatlamaja eeliseks on asjaolu, et katlamaja seadmed on eelnevalt tehases komplekteeritud. Kliendil jääb vaid valmistada ette asukoht ja ühendada n-ö tarbijad tootjaga. Mudelivalikus olevad katlamajad on võimsusega 60kW-900kW – sobilikud lahendused alates maamajapidamisest kuni asula keskkütte katlamajani.

Maamessil toimub Manitou tõstuki Euroopa esmaesitlus - MLT960

 

 

 

 

 

 

 

 

Aktsiaselts INTRAC Eesti on tänavusel Maamessil väljas uue suure võimsusega teleskooplaaduriga, mille Euroopa esmaesitlus toimub just Tartus.

Manitou täiustab ja uuendab pidevalt oma toodete valikut, et olla turul parim ja innovaatilisem. Aprillis toimuval Maamessil on võimalus esmakordselt näha suve alguses müüki tulevat Manitou mudelit MLT960, mille tõstekõrgus on 9 meetrit ja tõstevõime 6 tonni. Oma kõrgete tehniliste näitajatega on uus mudel mõeldud töötama eriti suurtel koormustel ja rasketes tingimustes.

Maamessil näeb uudset kett-võsaniidukit - M1650

 

 

 

 

 

 

 

 

Same OÜ esitleb uut kett-võsaniidukid M1650, mis on mõeldud kraavinõlvade, teeäärte ja metsasihtide puhastamiseks. Niiduk on valmistatud raskesti kuluvast terasest, mis kindlustab sellele pika eluea. Traktor, millele seda niidukit kinnitada saab, peab kaaluma vähemalt 6 tonni.

 

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960