Autor: Helena Saar • 28. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põllumeheks arvuti tagant tõusmata

Möödunud aastal valmis mängutootjal GIANTS Software arvutimäng Põllusimulaator 2013, kus saab põllumeest mängida Eestiski turustatavate Väderstadi põllutöömasinatega.

Mängijad saavad mängus rolli maaomaniku ja põllumehena ning peavad oma talu arendamiseks täitma erinevaid looma- ja taimekasvatuse ning ostu-müügiga seotud ülesandeid. Näiteks külvama erinevaid põllukultuure, planeerima maakasutust, samuti on võimalik mängus loomakasvatusega tegeleda. Ja nagu päris eluski, mõjutab mängijat ja tema põllutöö tulemust alati ettearvamatu ilm.

Põllusimulaator 2013 Väderstadi täiendustega kasutab masinaid Carrier, Rapid, Tempo ja TopDown. Üldse on Põllusimulaator (Farm Simulator) suurim ja enim arendatud põllumajandusteemaline simulaatormäng üldse, mille versioone GIANTS Software järjest uuendab.

"Väderstad otsustas mängu loomisel osaleda eelmisel aastal. Kusjuures seal ei saa osaleda iga firma, vaid ülemaailmselt tuntud bränd. Väderstad otsustaski kaasa lüüa, kuna meie ambitsioon on olla kogu maailma põllumeeste partner,“ tutvustas Väderstad OÜ tegevdirektor Kalev Korbun mängu loomise tagamaid.

Tema sõnul on Põllusimulaator 2013 sihtgrupp põllumeeste lapsed ja ka loomulikult mõned põllumehed. „Ma ei oska öelda, kui paljud on Eestis endale selle mängu soetanud, kuid olen kuulnud, et üle Euroopa käib aktiivne infovahetus foorumites ja enese võrdlemine teistega,“ rääkis Kalev Korbun.

 MIS ON MIS? Mängime põllumeest

Väderstadi masinatega mäng Põllusimulaator 2013 on saadaval nii PC kui Mac operatsioonisüsteemidele. Internetis saab mängida korraga mitu mängijat. Mängu hind on 9,99 dollarit ja selle saab alla laadida aadressilt: www.farming-simulator.com.

Samalt veebilehelt saab alla laadida ka tasuta demoversiooni. Mäng on nii inglise, saksa, prantsuse kui ka poola keeles.

Farming Simulator 14 on mängu uuem versioon ning Väderstadi masinaid ei paku, küll aga saab põllumeest mängida selliste põllumajandusmasinate tootjate nagu Case IH, Deutz-Fahr, Lamborghini, Kuhn, Amazone ja Krone masinaid kasutades.

Vaata lühikest videot põllumajandussimulaatori 2013 kohta

SIIT.

 

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960