Maaülikooli teadlased aitasid arendada kuldmärgiga pärjatud smuutisid

22. aprillil omistati Eesti VIII Toiduainetööstuse aastakonverentsil Parima Toiduaine konkursi kuldmärk parima mittealkohoolse joogi kategoorias funktsionaalsetele kaltsiumi ja B-rühma vitamiinidega rikastatud Põltsamaa Felixi Pai Pluss smuutidele, mis pälvisid ka meedialemmiku auhinna.

Smuutide arendamisel oli ettevõttele abiks Eesti Maaülikooli tervise- ja loodustoodete kompetentsikeskuse töörühm.

Eesti Maaülikooli tervise- ja loodustoodete kompetentsikeskuse töörühm pakkus teadusuuringutele tuginedes välja smuutidele sobivad looduslikku päritolu funktsionaalsed lisandid. „Selleks lähtusime Euroopa Toiduohutusameti (EFSA) poolt toitumis- ja tervisealastele väidetele seatud nõuetest, maitseomadustest ja tootmisprotsessi eripärast,“ selgitas Polli Aiandusuuringute Keskuse peaspetsialist Hedi Kaldmäe. Kaldmäe sõnul valisid Polli teadlased ja spetsialistid maitsekombinatsioonid ning valmistasid proovipartiid: „Tarbijaküsitlusse ja degusteerimisse kaasasime Eesti Toiduainete Tehnoloogia Seltsi üliõpilasesinduse liikmeid.“

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Seotud lood

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

HILTI is looking for a SALES REPRESENTATIVE

Manpower OÜ

03. november 2017

Uudised