Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 2. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Talgupäeval teavita omavalitsust heakorraprobleemidest nutirakenduse abil

Siseministeerium ja Tehnilise Järelevalve Amet kutsuvad talgulisi heakorraprobleemidest omavalitsusi teavitama nutirakenduse abil.

Laupäeval Teeme Ära talgupäeval osalevad inimesed saavad nutirakenduse „Anna teada“ teel kohalikku omavalitsust teavitada näiteks võssa kasvanud liiklusmärgist, prügihunnikust metsa all, lõhutud pargipingist või lahtisest kaevuluugist.

Rakenduse abil ohtlikust kohast teada andes tuleb võimalusel see tähistada nii, et ka teised seda märkaksid ja oskaksid sellest paigast hoiduda.

Tehnilise Järelevalve Ameti ehitus- ja elektriosakonna juhataja Ahto Tuulingu sõnul on tehnovõrkude, vanu veevõtu kaeve, maa-aluseid keldreid, mahuteid ja muid selliseid rajatisi üle Eesti väga palju.

„Igaüks saab aidata ära hoida ohtlikest rajatistest põhjustatud õnnetusi ning on igati tervitatav, et on uus ja mugav viis ohust teavitamiseks,“ ütles Tuuling. „Rakenduse „Anna teada“ teel jõuab info kiiresti ja operatiivselt kohalikku omavalitsusse ja sealt kaudu juba omanikuni, kes peab ohu likvideerima.“

Rakenduse kasutaja saab märkida kaardil probleemi asukoha, kirjutada lühikese selgituse ning lisada foto. Siseministeeriumi regionaalhalduse osakonna juhataja asetäitja Margus Lehesaar ütles, et rakendus on tehtud võimalikult kasutajasõbralikuks.

"Inimene ei pea valla piire teadma, rakendus suudab ise seda teha, sest kõik kohalikud omavalitsused on süsteemiga automaatselt liidetud. Samuti ei pea inimene mõtlema, millise asutuse haldusalasse märgitud probleem kuulub,“ ütles Lehesaar.

Omavalitsuste arendusjuhtidega koostöös loodud mobiilirakendus valmis siseministeeriumi tellimusel eelmisel aastal. Selle valmistas OÜ GoSwift ning seda haldab AS Andmevara. Projekti rahastas Euroopa Regionaalarengu Fond.

Rakendus sobib nii Android kui ka Apple iOS operatsioonisüsteemidega nutitelefonidele. Lisainfot kodulehelt http://kov.riik.ee/annateada/.

Viimase 20 päeva jooksul edastatud teateid saab vaadata SIIT.

 

.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960