Autor: Ketlin Rauk • 8. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Edukas perefirma täidab Stockmanni vääriskala leti

Ligi paarkümmend aastat tegutsenud perefirma Eksfisk varustab vääriskalaga Stockmanni kaubamaja ja mitmeid hotelle. Eriti kiire kasv on saavutatud viimastel aastatel.

OÜ Eksfisk tegeleb vääriskala (lõhe, forell, siig) ümbertöötlemise ja müügiga ning delikatesside (kalamari, marineeritud silmud, külmsuitsutatud lõhe) valmistamisega. Oma toodanguga varustatakse juba pikalt Stockmanni kaubamaja ning mitmeid hotelle, kohvikuid ja cateringi ettevõtteid. Ettevõtte müügijuht Maria Vaik rääkis, et otse tarbijale müüakse oma toodangut ka neile kuuluvas kaupluses Peetri Lõheäri.

Hoolimata kala hinna suurest tõusust maailmaturul läks ettevõttel 2013. aastal üllatavalt hästi. "Kiire kasv ei ole kindlasti saavutatud ühe aastaga, vaid on mitmete aastate järjepideva töö tulemus," kinnitas Vaik. "Meil on Soomes, Rootsis ja mujal head ja usaldusväärsed hankijad, kellelt saame alati parima kvaliteediga toorainet, millest valmistada oma tooteid." Ta rääkis, et kala töötlemine toimub kõik käsitööna. "Me hoiame au sees vanu traditsiooni- suitsutame kala lepapuuga ning marineerime vanaema retsepti järgi," jutustas Vaik. "Usun, et kui toodad midagi head, siis ei jää see tähelepanuta." Ta lisas, et nende ettevõtte puhul on see toiminud. Mitmete klientidega on koostööd tehtud üle kümne aasta ning see on võimalik vaid stabiilselt kõrget kvaliteeti hoides.

Vaik usub, et paljud olulised sündmused on ettevõtte jaoks alles ees. "Üheks aga võib pidada meie esimese jaemüügipunkti “Peetri Lõheäri” avamist 2009. aastal Nõmme turul," leidis ta. "Maikuus saab sellest juba viis aastat, aga rõõm on tõdeda, et iga aastaga on üha rohkem ja rohkem kalasõpru hakanud meid külastama."

Vaik loodab, et mitte väga kauges tulevikus saab neil olema päris oma väike tootmine. Siiamaani on tegutsetud erinevatel rendipindadel. "Sooviksime pisut kasvada, aga kasvada optimaalselt jäädes enda liistude juurde ning mitte teha masstoodangut, mis on paratamatult teise kvaliteediga ja mis seal salata, ka hinnaga," tõdes ta. "Oleme pereettevõte ja teeme oma tooteid pühendumuse ja armastusega, just nagu teeks neid endale ning see peab säilima."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TAUST : Eksfisk

Koht Gasellti TOPis: 31Asutatud: 1997Asukoht: Vihula vald, Lääne-VirumaaOmanikud: Maria Vaik (75%), Jürgen Malva (25%)Töötajaid: 5Käive: 2011: 373 507 eurot, 2012: 722 307 eurotKasum: 2011: 37 282 eurot, 2012: 92 729 eurot

 

KOMMENTAAR

Usaldusväärne ja kõrge kvaliteediga

Mihkel Škerin, Stockmanni liha- ja kalaosakonna juhataja

Eksfisk OÜ on väga usaldusväärne firma ning meie koostöö nendega on väga hästi sujunud ning on töine. Alati peetakse kõikidest kokkulepetest kinni, kunagi ei ole esinenud tarneauke. Nende hea edukuse peamiseks põhjuseks on minu arvates eelkõige nende toodete kõrge kvaliteet, usaldusväärsus, kokkulepetest kinnipidamine, korrektsus ja töökus.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960