Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 16. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põllumajandusmuuseumis näeb Muuseumiööl tõelisi tehnikatähti

Laupäeval, 17. mail toimuval Muuseumiööl keskendub Eesti Põllumajandusmuuseum tehnikatähtedele. Lisaks muuseumi kogudes olevatele tehastes valmistatud traktoritele on võimalik uurida ka isevalmistatud traktoreid.

„Isevamistatud traktorite kogumine algas muuseumis umbes aasta tagasi. Seni on kogudesse saadud mõned põnevad eksponaadid ja samuti on meil nüüd palju erinevat pildi- ja tekstimaterjali. Isetehtud traktorite kogumine jätkub,“ rääkis muuseumi direktor Merli Sild.

Muuseumiööl on võimalik tutvuda isevalmistatud traktorite ja teiste masinatega. Näiteks on välja pandud Aarne Truu poolt 1970datel valmistatud kartuli vaheltharimise agregaat, mille ehitamisel on kasutatud motorolleri mootorit, taga VAŽ-i telge ja rehve, ees aga invasõiduk IŽ-i rattaid  ja rehve.

Muuseumiöö programm Eesti Põllumajandusmuuseum algab kell 18. Toimub hobuse ja hoburiistade tutvustus, lastele kepphobuste võiduajamine ja kõigil huvilistel on võimalik sõita välkhobusega. Avatud on näitused: Põllumajandustehnika fondinäitus, Naised põllumajanduse mehhaniseerimisel, Talurahva veovahendid ja Näituseväljak põllumajandustehnikaga. Põllumajandusmuuseumis on pääsmevaba päev 18. mai, mis on Rahvusvaheline muuseumipäev.

Muuseumiööd korraldavad igal aastal koos Eesti muuseumid ja Eesti Muuseumiühing ning ICOM Eesti. Esimesel korral oli muuseumiöö juhtlauseks „Öös on asju”, 2010. aastal „Öös on lugusid”, 2011. aastal „Öös on aardeid”, 2012. aastal “Öös on kino” ja 2013. aastal “Öös on inimesi”. Täpsemat infot muuseumiöö kohta saab veebilehelt www.muuseumioo.ee ja Facebookist https://www.facebook.com/Muuseumioo.

.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960