Autor: Heino Laiapea • 30. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kehtna künnitiim sõidab Suzdali võistlustele

Kehtna künnimees Kaspar Järvala kaaslastega alustab pühapäeval reisi Venemaale Suzdalisse künnivõistlustele.

"Sõidan koos Jaanus Kaljula ja Priit Puuoruga, kes on mulle reisil ja võistlustel abiks. Eks see on meile kõigile uus kogemus," rääkis Kaspar Järvala.

Vladimiri oblastis Suzdalis peetakse 2. - 7. juunil Venemaa III künni meistrivõistlused, mis esmakordselt on avatud ka välismaa kündjatele.

Viimase info järgi  osaleb  40 Venemaa  ja 20 välismaa kündjat. Korraldajad annavad  osavõtjatele tasuta kasutamiseks 20 trakorit  ??????? 85-??  koos Kvernelandi kahekorpuselise pöördadraga.

Seetõttu küntakse eelvõistlustel erinevatel päevadel kolmes grupis ning finaali pääseb 10 parimat. Juhendi kohaselt peetakse välismaa kündjatele eraldi arvestust.

Võistluste finaal on 7. juunil.

Venemaa meistrivõistlustel on kavas ainult pöördadraga künd

Kahel künni maailmameistrivõistlusel osalenud Kaspar Järvala on sel kevadel harjutanud pöördadraga võistukünni elemente, varem on ta võistelnud tavaatradel.

Esimesed Venemaa künnimeistrivõistlused peeti 2012. aastal Krasnodari krais ja teised mullu Rostovi oblastis. Riigi meistrivõistlustele pääsejad selgitakse piirkondlike võistluste põhjal.

Suzdali on tuntud võistluspaik

Eesti kündjatele on Suzdali tuntud võistluspaik. 1977. aastal samas peetud üleliidulistel künnivõistlustel oli noorvõistleja Raivo Kõiv absoluutarvestuses parim. Meie naiskündja Elle Müür sai 2. koha ja Elmar Veski üldarvestuses 4. koha. Kokkuvõttes oli  Eesti võistkond esimene.

Kaspar Järvala esindab Suzdalis hiljuti asutatud omanimelist künniklubi.

Venemaa künnivõistlustest osavõtt on väärt kõigile välisvõistlejatele, sest 2017. aasta künni MM on Venemaal. Miks mitte just teada tuntud Suzdalis.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960