Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 30. juuli 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Scandagra Eesti ennetavad tegevused seoses sigade aafrika katku levikuga

Olles suurim söödatootja Eestis suhtub Scandagra Eesti AS väga tõsiselt katku leviku tõkestamisse

“Kuna viirus hävib söödas ainult kuumtöötlemisel, siis alates 29.07.2014 läbib kogu Scandagra Eesti poolt toodetav loomasööt kuumtöötluse 75-80 °C juures, millega kaasnevad lisakulud katab Scandagra Eesti “ kinnitab tootmisdirektor Rivo Pent. Probleemide ennetamiseks soovitame tungivalt kõigil loomakasvatajatel kasutada ainult kuumtöödeldud ja granuleeritud sööta. Eestis on võimalik kuumtöödeldud sööta toota ainult granuleerimise teel.

Alates 21.07.2014 desinfitseeritakse kõik Scandagra Eesti Viljandi tehasesse saabuvad söödaautod ja alates 30.07.2014 desinfitseeritakse kõik tehase territooriumile sisenevad autod, sh. sõidu-ja viljaautod, mis tähendab ettevõttele plaaniväliseid investeeringuid ja kulusid. Siinkohal palume koostööpartnerite mõistvat suhtumist, kuna desinfitseerimine nõuab lisaaega. “Samuti pöörame tähelepanu, et teravilja varumise periood on alanud ja on oluline teada farmi sissetoodavate toorainete ja vilja päritolu ning autode marsruute vältimaks viiruse levikut transpordivahendi rataste või toormega,” rõhutab Scandagra Eesti teravilja tootejuht  Marge Pähkel.

Leedus ja Lätis on juba avastatud sigade aafrika katk ja olukord mainitud naaberriikides on väga tõsine, mistõttu Scandagra Eesti on ajutiselt lõpetanud toorainete tarned Leedust ja Lätist.

Olles suurim söödatootja Eestis suhtub Scandagra Eesti AS väga tõsiselt katku leviku tõkestamisse ja on valmis abistama farmereid omapoolsete teadmiste ja soovitustega. 

Scandagra Eesti AS on Eestis suuruselt teine põllumajandustarvikute ja –teenuste pakkuja ning suurim söödatootja Eestis, kellele kuulub ka Eesti suurim põllumajandus- ja aiandustarvikute kaupluste kett. Ettevõtte aasta käive on enam kui 70 miljonit eurot. Ettevõte omab ISO 9001:2008, ISO 14001:2004 sertifikaate.

Kontaktid: Rivo Pent, Scandagra Eesti AS  tootmisdirektor, tel. 51 68 951 või Marge Pähkel, Scandagra Eesti AS teravilja-rapsi tootejuht, tel. 52 89 237.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960