Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 11. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PRIA võttis kasutusele uue veebikaardi

Uus veebikaart on varasemast tunduvalt kaasaegsem ja kasutajasõbralikum. Näiteks on oluliselt täienenud põllumassiivide ja loomakasvatushoonete otsingud.

Näiteks on oluliselt täienenud põllumassiivide ja loomakasvatushoonete otsingud. Uuel kaardil on rohkem otsingulahtreid ning lisaks menüüst valitud või sisestatud tunnuse järgi otsingule, saab kasutada ka otse kaardil huvipakkuva piirkonna määramist.

Selline uus funktsioon on väga hea tööriist ka Veterinaar- ja toiduameti jaoks puhvertsoonide määramisel taudiohu korral. „Uuel veebikaardil saab kindlaksmääratud ehitise ümber joonistada tsooni või puhvri ning leida kiiresti kõik need ehitised, mis määratud suurusega tsooni jäävad ning ühtlasi nende andmed ka alla laadida,“ selgitab PRIA registrite osakonna juhataja asetäitja Kristi Võikar. „Sellega on tagatud valmisolek PRIA registriandmeid kätte saada 24/7. Eriti oluliseks muutub sellise operatiivse info kättesaadavus eelkõige taudi (või taudiohu) avastamisel,“ lisas ta.

Uuest tööriistast on palju kasu ka põllumeestele, kes saavad enne pritsimistöödega alustamist hõlpsasti välja selgitada oma põldude raadiuses paiknevad mesilad.

Lisaks paremale otsinguvõimalusele, on uuel kaardil muudatusi veelgi. Nii näiteks on klientide soovidele vastu tulles nüüdsest kaardiakna vaade varasemast suurem, mistõttu saab korraga näha rohkem andmeid. Nagu juba mainitud, saavad kõik kasutajad lisaks kaardiandmete vaatamisele nüüd ka otse kaardilt andmeid oma arvutisse maha salvestada. Samuti on uus veebikaart kasutatav ka mobiilsetes seadmetes.

Uus veebikaart valmis koostöös tarkvaraarendaja CGI Eestiga, kellel on ka varasem kogemus PRIA andmebaaside arendamisel.

PRIA uus põllumassiivide veebikaart asub aadressil https://kls.pria.ee/kaart/. Kaart on kõikide kasutajate jaoks lihtsasti leitav ka PRIA kodulehelt - kaardile jõuab klõpsates avalehe all paremas nurgas oleval rohelisel Eesti kaardi kujutisel. Tagasisidet ja ettepanekuid uue veebikaardi kohta ning teateid vigadest ootame aadressil [email protected]

Vana põllumassiivide veebikaart jääb paralleelselt kasutusse vähemalt aasta lõpuni, et kasutajatel oleks üleminek võimalikult mugav.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960