Autor: Kadrin Karner • 28. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tootsi Peenra käive kasvas 33 korda

Äripäeva Põllumajandustootjate TOPi andmetel kasvatas enim käivet ehk tervelt 33,31 korda 2011. aasta kevadel startinud Põlvamaa ettevõte OÜ Tootsi Peenar.

Esimesel aastal tegeles ettevõte peamiselt kartuli kasvatamisega. Omafinantseeringust soetati traktor ja ader ning pikemas plaanis oli ettevõttel kavas lisaks põllumajanduse kõrval hakata tegelema ka rasketehnika remondiga, kuna piirkonnas keegi teine sellist teenust ei paku. Esimese tegevusaasta müügitulu oli 2 672 eurot ning kasum 2 236 eurot.

2012. aastal oli ettevõtte põhitegevusalaks majandusaasta aruandes märgitud metsa raie, palkide ning küttepuude müük. Unarusse ei jäetud ka kartuli kasvatamist ning lisaks tegeleti põllumajandustehnika välja rentimisega. Samal aastal saadi toetust puiduettevõtete automaatse hinnapäringute süsteemi loomiseks EASist ning põllumajandusliku tegevusega alustava noore ettevõtte toetust PRIAst. Aasta lõpus oli ettevõtte müügitulu 59 472 eurot ning kasum 25 188 eurot.

2013. aastal lisandus Tootsi Peenar tegevusse teravilja ja tööstusliku kanepi kasvatamine ja müük. Ettevõte majandusaasta aruandes kirjutatakse, et järgmistel aastatel plaanitakse suurendada ettevõtte valduses olevaid maa-alasid ja laiendada kanepikasvatust. Samal aastal alustati ka garaaži ehitamisega, mis peaks valmima käesoleval aastal ning looma võimalused traktorite ja muu põllumajandustehnika remontimiseks. Ettevõtte müügitulu oli 2013. aastal 1,98 mln eurot ning kasum 58 736 eurot.

Ettevõtte juhatuse liige ja omanik Marko Toots Äripäevale kommentaari anda ei soovinud.

TULEMUSED 3 aastaga nullist miljonini

OÜ Tootsi PeenarAsutatud: 2011 aKäive 2011 a: 2672 eurotKäive 2012 a: 59 472 eurotKäive 2013 a: 1,98 miljonit eurot

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960