Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 19. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Karusloomade pidamise määruse muutmise eelnõu saadeti kooskõlastusringile

Põllumajandusministeerium saatis ministeeriumidele kooskõlastamiseks karusloomade pidamist puudutava põllumajandusministri määruse muutmise eelnõu, millega soovitakse parandada kasvatustes peetavate rebaste varjumistingimusi.

„Tegemist on eeskätt olemasolevate nõuete täpsustamisega. Lisasime määrusesse võimaluse puuride seinade katmiseks läbipaistmatu kattega. See tagab loomadele võimaluse varjumiseks, kuid samas võimaldab pidevalt jälgida peetavate loomade tervist ja heaolu neid liigselt häirimata,“ ütles põllumajandusministeeriumi toiduohutuse osakonna juhataja Martin Minjajev. „Lähtusime varjumistingimuste täpsustamisel sellest, mis sai tänavu suvel loomakaitseorganisatsioonide ja karusloomakasvatajate esindajate ühistel kohtumistel kokku lepitud,“  rääkis ta.

Põllumajandusministeeriumis toimus tänavu juunis ja juulis kolm karusloomakasvatuste ja loomakaitse¬organisatsioonide esindajate kohtumist. 23. juulil toimunud kohtumisel jõuti loomade heaolu parandamise tingimustes kompromisskokkuleppele.

Kohtumisel osalesid Eesti Loomakaitse Seltsi, Eestimaa Loomakaitse Liidu, loomade eestkoste organisatsiooni Loomus, AS Balti Karusnahk, Nyckö Farm OÜ, Põllumajandusministeeriumi ning Veterinaar- ja Toiduameti esindajad.

Enne määruse lõplikku allkirjastamist esitatakse eelnõu tehnilisest normist teavitamiseks Euroopa Komisjonile. Liikmesriikidel ja Euroopa Komisjonil on õigus kolme kuu jooksul esitada eelnõu kohta arvamusi ja ettepanekuid.

Vaata lisa: Määrus „Nõuded karuslooma pidamise ja selleks ettenähtud ruumi või ehitise kohta” muutmise eelnõu.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960