I. TOOTMISHÜGIEEN JA SANITATSIOONI KORRALDUS põllumajandustoodete tootmise, toidu tootmise või töötlemisega tegelevad füüsilised või eraõiguslikud juriidilised isikud ja tema töötajad 20.02.2015 Hotell Dzingel, Männiku tee 89, Tallinn
Sihtrühm:
Maht: 7 akadeemilist tundiToimumisajad ja -kohad:
20.03.2015 Nelja Kuninga Hotell, Pärnu tn 6, PaideTeemad
• Tootmishügieen kui ettevõtte strateegia;• Olulisemad toidupatogeenid ja nende seos ettevõtte tootmishügieeniga;• Listeria monocytogenes tootmishügieeni mõjutava faktorina ning probleemi ennetamise ja likvideerimise võimalused;• Toidu saastumine k.a ristsaastumine ja selle vältimise võimalused;• Tootmisruumide ehituslikud aspektid ja nende seos ettevõtte toidu- ja tootmishügieeniga;• Hügieenitsoonide vajalikkus ja selle seos personalihügieeniga;• Toidupatogeenidest ja riknemist põhjustavast mikrofloorast koosnevate biokilede teke, avastamine ja likvideerimine;• Käitlemisettevõtte sanitatsiooni (puhastamine, pesemine, desinfitseerimine) põhimõtted ja korraldus.
Õppejõud: Mati Roasto, professor, Eesti Maaülikooli Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatusinstituudi toiduhügieeni osakonna juhataja
Ajakava 10.00 - 11.30 õppetöö
11.30 - 11.40 paus11.40 - 13.10 õppetöö13.10 - 13.40 kohvipaus13.40 - 15.10 õppetöö15.10 - 15.15 paus15.15 - 16.00 õppetöö
Kursus on sihtrühmale tasuta. Osalejatele väljastatakse tõend..
Kohtade arv on piiratud, vajalik eelregistreerimine maaülikooli avatud ülikooli tel 731 3175; 731 3275; 731 3174 või täites registreerumisvormi SIIN
II. TOIDUKÄITLEMISETTEVÕTTE ENESEKONTROLLISÜSTEEM põllumajandustoodete tootmise, toidu tootmise või töötlemisega tegelevad füüsilised või eraõiguslikud juriidilised isikud ja tema töötajad:• enesekontroll, plaan ja süsteem;
Sihtrühm:
Maht: 7 akadeemilist tundi auditoorset töödToimumisajad ja -kohad
23.01.2015 Eesti Maaülikooli tehnikamaja, Kreutzwaldi 56/1, ruum 303, Tartu19.02.2015 Grand Hotel Viljandi, Tartu 11/Lossi 29, ViljandiTeemad:
• enesekontrolliplaani koostamine;• eeltingimusprogrammide väljatöötamine;• HACCP põhimõtted (ohtude analüüs, kriitilised kontrollpunktid, seire, kriitiliste piiride ja • • korrigeerivate tegevuste määramine);• enesekontrolli dokumenteerimine ja ajakohastamine.
Õppejõud: Katrin Laikoja, mag (tehn), Eesti Maaülikooli Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi lektor
Ajakava 10.00 - 11.30 õppetöö
11.30 - 11.40 paus11.40 - 13.10 õppetöö13.10 - 13.40 kohvipaus13.40 - 15.10 õppetöö15.10 - 15.15 paus15.15 - 16.00 õppetöö
Kursus on sihtrühmale tasuta. Osalejatele väljastatakse tõend. Kohtade arv on piiratud, vajalik eelregistreerimine maaülikooli avatud ülikooli tel 731 3175; 731 3275; 731 3174 või täites registreerumisvormi SIIN.
III TOIDUOHUTUSE JA -HÜGIEENI TAGAMINE TOIDUKÄITLEMISETTEVÕTTES põllumajandustoodete tootmise, toidu tootmise või töötlemisega tegelevad füüsilised või eraõiguslikud juriidilised isikud ja tema töötajad: 12.03.2015, Nelja Kuninga Hotell, Pärnu tn 6, Paide
Sihtrühm:
Maht: 7 akadeemilist tundi auditoorset töödToimumisaeg ja -koht
Teemad:• õigusaktidest tulenevad kohustused;
• toidukäitlemisettevõtte enesekontrollisüsteem;• bioloogiliste, füüsikaliste ja keemiliste ohtude ohjamine;• eeltingimusprogrammid toiduohutuse tagamisel (puhastamine ja desinfitseerimine,• toidukäitlejate isiklik hügieen, kahjuritõrje).
Õppejõud: Katrin Laikoja, mag (tehn), Eesti Maaülikooli Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi lektor
Ajakava
10.00 - 11.30 õppetöö11.30 - 11.40 paus11.40 - 13.10 õppetöö13.10 - 13.40 kohvipaus13.40 - 15.10 õppetöö15.10 - 15.15 paus15.15 - 16.00 õppetöö
Kursus on sihtrühmale tasuta. Osalejatele väljastatakse tõend. Kohtade arv on piiratud, vajalik eelregistreerimine Maaülikooli avatud ülikooli tel 731 3175; 731 3275; 731 3174 või täites registreerumisvormil SIIN.