Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 13. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maaülikool kutsub tasuta koolitustele

Eesti Maaülikool korraldab Eesti Maaelu arengukava 2007-2013 meetme 1.1.1 raames kolm tasuta infopäeva.

I. TOOTMISHÜGIEEN JA SANITATSIOONI KORRALDUS põllumajandustoodete tootmise, toidu tootmise või töötlemisega tegelevad füüsilised või eraõiguslikud juriidilised isikud ja tema töötajad 20.02.2015 Hotell Dzingel, Männiku tee 89, Tallinn

Sihtrühm:

Maht: 7 akadeemilist tundiToimumisajad ja -kohad:

20.03.2015 Nelja Kuninga Hotell, Pärnu tn 6, PaideTeemad

• Tootmishügieen kui ettevõtte strateegia;• Olulisemad toidupatogeenid ja nende seos ettevõtte tootmishügieeniga;• Listeria monocytogenes tootmishügieeni mõjutava faktorina ning probleemi ennetamise ja likvideerimise võimalused;• Toidu saastumine k.a ristsaastumine ja selle vältimise võimalused;• Tootmisruumide ehituslikud aspektid ja nende seos ettevõtte toidu- ja tootmishügieeniga;• Hügieenitsoonide vajalikkus ja selle seos personalihügieeniga;• Toidupatogeenidest ja riknemist põhjustavast mikrofloorast koosnevate biokilede teke, avastamine ja likvideerimine;• Käitlemisettevõtte sanitatsiooni (puhastamine, pesemine, desinfitseerimine) põhimõtted ja korraldus.

Õppejõud: Mati Roasto, professor, Eesti Maaülikooli Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatusinstituudi toiduhügieeni osakonna juhataja

Ajakava 10.00 - 11.30 õppetöö

11.30 - 11.40 paus11.40 - 13.10 õppetöö13.10 - 13.40 kohvipaus13.40 - 15.10 õppetöö15.10 - 15.15 paus15.15 - 16.00 õppetöö

Kursus on sihtrühmale tasuta. Osalejatele väljastatakse tõend..

Kohtade arv on piiratud, vajalik eelregistreerimine maaülikooli avatud ülikooli tel 731 3175; 731 3275; 731 3174 või täites registreerumisvormi SIIN

II. TOIDUKÄITLEMISETTEVÕTTE ENESEKONTROLLISÜSTEEM põllumajandustoodete tootmise, toidu tootmise või töötlemisega tegelevad füüsilised või eraõiguslikud juriidilised isikud ja tema töötajad:• enesekontroll, plaan ja süsteem;

Sihtrühm:

Maht: 7 akadeemilist tundi auditoorset töödToimumisajad ja -kohad

23.01.2015 Eesti Maaülikooli tehnikamaja, Kreutzwaldi 56/1, ruum 303, Tartu19.02.2015 Grand Hotel Viljandi, Tartu 11/Lossi 29, ViljandiTeemad:

• enesekontrolliplaani koostamine;• eeltingimusprogrammide väljatöötamine;• HACCP põhimõtted (ohtude analüüs, kriitilised kontrollpunktid, seire, kriitiliste piiride ja • • korrigeerivate tegevuste määramine);• enesekontrolli dokumenteerimine ja ajakohastamine.

Õppejõud: Katrin Laikoja, mag (tehn), Eesti Maaülikooli Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi lektor

Ajakava 10.00 - 11.30 õppetöö

11.30 - 11.40 paus11.40 - 13.10 õppetöö13.10 - 13.40 kohvipaus13.40 - 15.10 õppetöö15.10 - 15.15 paus15.15 - 16.00 õppetöö

Kursus on sihtrühmale tasuta. Osalejatele väljastatakse tõend. Kohtade arv on piiratud, vajalik eelregistreerimine maaülikooli avatud ülikooli tel 731 3175; 731 3275; 731 3174 või täites registreerumisvormi SIIN.

III TOIDUOHUTUSE JA -HÜGIEENI TAGAMINE TOIDUKÄITLEMISETTEVÕTTES põllumajandustoodete tootmise, toidu tootmise või töötlemisega tegelevad füüsilised või eraõiguslikud juriidilised isikud ja tema töötajad: 12.03.2015, Nelja Kuninga Hotell, Pärnu tn 6, Paide

Sihtrühm:

Maht: 7 akadeemilist tundi auditoorset töödToimumisaeg ja -koht

Teemad:• õigusaktidest tulenevad kohustused;

• toidukäitlemisettevõtte enesekontrollisüsteem;• bioloogiliste, füüsikaliste ja keemiliste ohtude ohjamine;• eeltingimusprogrammid toiduohutuse tagamisel (puhastamine ja desinfitseerimine,• toidukäitlejate isiklik hügieen, kahjuritõrje).

Õppejõud: Katrin Laikoja, mag (tehn), Eesti Maaülikooli Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi lektor

Ajakava

10.00 - 11.30 õppetöö11.30 - 11.40 paus11.40 - 13.10 õppetöö13.10 - 13.40 kohvipaus13.40 - 15.10 õppetöö15.10 - 15.15 paus15.15 - 16.00 õppetöö

Kursus on sihtrühmale tasuta. Osalejatele väljastatakse tõend. Kohtade arv on piiratud, vajalik eelregistreerimine Maaülikooli avatud ülikooli tel 731 3175; 731 3275; 731 3174 või täites registreerumisvormil SIIN.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960