Tunnustatud Eesti maitse (pääsukesemärk) - näitab, et toote põhitooraine pärineb Eestist
• toote põhitooraine pärineb 100% Eestist
• märki võivad taotleda vaid Eestis registreeritud ettevõtted
• põhitooraine kodumaine päritolu on tõendatud
• toode on edukalt läbinud laboratoorse ja sensoorse hindamise
• kvaliteediskeem on ametlikult tunnustatud
• Väljaandja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda
• Märki saavad taotleda liha-, piima-, kala-, pagari-, kondiitri-ja teraviljatooted, aedviljakonservid, kastmed, mittealkohoolsed joogid ja alkohoolsed joogid
Tunnustatud maitse (ristikumärk) – näitab toote kõrget kvaliteeti
• sõltumatu eksperthinnanguga tunnustatud kvaliteet
• toore võib olla nii Eestist kui ka mujalt
• märki saavad taotleda kõik Euroopa Liidu liikmesriikide ettevõtted
• kvaliteediskeem on ametlikult tunnustatud
• Väljaandja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda
Eesti parim toiduaine – näitab uut Eesti toodet, mis on läbinud oma tootegrupi aastakonkursi
• toodetud Eestis tegutsevas ettevõttes
• uued tooted, mis on toodud Eesti turule konkursile eelneva aasta jooksul
• Väljaandja Eesti Toiduainetööstuse Liit koostöös Tallinna Tehnikaülikooli toiduainete instituudiga
• Märki saavad taotleda piimatooted, lihatooted, kalatooted, pagaritooted, kondiitritooted, puu- ja köögiviljatooted, mittealkohoolsed joogid, alkohoolsed joogid jne
Eestis kasvatatud – näitab Eestis kasvatatud kõrge kvaliteediga aiasaadust
• toode peab vastama Euroopa standardi kõrgemate klasside nõuetele ja see omistatakse korraga üheks aastaks
• Väljaandja Eesti Aiandusliit
• Märki saavad taotleda köögiviljad, puuviljad, aiamarjad, lilled, istikud, seemned, toidukartul ja teised aiasaadused (sh mesindussaadused)
Lipumärk – näitab, et toode on valmistatud Eesti toiduainetööstuse ettevõttes
• tooraine võib olla kohalik või imporditud, ent tooted on valmistatud Eestis kohalikele tarbijatele
• Väljaandja Eesti Toiduainetööstuse Liit
Vaata lisaks :
2. Eesti ja Euroopa mahemärgid