Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 27. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lemetti: kümnend Euroopa Liidus on muutnud Eesti põllumajanduse konkurentsivõimelisemaks

Eesti põllumajandus on Euroopas Liidus oldud aja jooksul muutunud konkurentsivõimelisemaks, ütles Põllumajandusministeeriumi asekantsler Illar Lemetti täna Tallinnas toimuval konverentsil "Ühise põllumajanduspoliitika rakendamine Eestis – tulemused ja tulevikuväljavaated“.

„Euroopa Liiduga ühinemine avas meie toidusektorile 500 miljoni elanikuga ühisturu,“ rääkis põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Illar Lemetti.  „Samuti on Euroopa Liidu põllumajandustoetuste abil tehtud oluline osa investeeringutest, mis on kasvatanud meie konkurentsivõimet ja tootmismahtusid. Eesti põllumehed on olnud väga uuendusmeelsed ning ressursisäästlikud ja võtnud toetuste abil kasutusele palju uusi tehnoloogiaid,“ ütles Lemetti.

Asekantsler rääkis, et Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika tulemusel on viimase kümne aasta jooksul suur osa varem kasutusest välja jäänud põllumajandusmaast taas kasutusele võetud. Kui 2003. aastal oli põllumajandusmaana kasutusel 795 640 hektarit, siis 2014. aastal juba  957 506 hektarit ehk 20% enam. „See näitab, et põllumajandust on hakatud taas perspektiivika valdkonnana nägema,“ ütles Lemetti.

Täna toimub Tallinnas Radisson Blu Olümpia hotellis konverents, kus võetakse kokku Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika mõju Eesti põllumajandusele, toiduainesektorile, keskkonnale ja maaettevõtlusele aastatel 2004–2014, tutvustatakse valikuid aastani 2020 ning alustatakse diskussiooni põllumajanduse kaugematest väljavaadetest.

Konverentsi kohta lähemalt: http://agri.ee/et/konverents-uhise-pollumajanduspoliitika-rakendamine-Eestis-2015

Illar Lemetti ettekande slaidid: http://www.slideshare.net/pollumajandusministeerium/upp-lemetti

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960