Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 3. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valga Põhikooli õpilased panid piimaprogrammile nimeks „Piim – päeva pärl!“

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja piimaprogrammile tunnuslause leidmiseks korraldatud konkursile laekus õpilastelt kokku 31 ettepanekut. Konkursi žürii ja rahvahääletuse tulemusel osutus võitjaks Valga Põhikooli 2. b klassi õpilaste tunnuslause „Piim – päeva pärl!“.

„Tunnuslause „Piim – päeva pärl!“ on lühike ja lööv ning sisaldab olulisi märksõnu, mis rõhutavad piima kõrget väärtust ning piimatoodete igapäevast tarbimist. Piimatooted pakuvad söömisnaudingut ja on tõepoolest iga toidulaua ehteks,“ selgitas Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhataja Roomet Sõrmus žürii valikut.

Parima tunnuslause välja pakkunud Valga Põhikooli õpilased saavad auhinnaks klassiekskursiooni piimafarmi, kus tutvustatakse tänapäevast piimatootmist ja pakutakse kehakinnituseks head-paremat piimast.

Žürii otsustas eriauhinna anda Jüri Gümnaasiumi 2.c klassi õpilastele, kes pakkusid välja lause „Piim lööb silmad särama!“ ja stiilipreemia sama kooli 5.c klassi õpilastele originaalse ja noortepärase tunnuslause „Oppa-piima-style!“ eest. Ka Jüri Gümnaasiumi õpilastel avaneb võimalus teha kevadel lähemat tutvust Harjumaa visside igapäevaeluga.

Piimaprogrammi tunnuslauseks pakuti ka: Piim paitab põsed punaseks! Piim hea, kõik hea! Tule maitse piima jõudu! Hea piim kotti, kas jagad sotti? Piim lapsepõlvega käsikäes! Piima mulle ja kassile! Lüpsa mind! Piim on luudele kuld! Tervislik piim = parem päev! Piim – isuäratav igale mehele! Tahad tervist – joo piima! Piima lonks – milles konks? Piim – igale inimesele mõjub! Piim – imeline, innustav mõju!  P,I,I,M - võta piim! Tule siia, annan piima! Rohkem piima, rohkem rõõmu! Piim ruulib! Joo lehmade rõõmuks! Laps kasvab piima juues! Piim on rõõmus naeratus! Pane piima täiega! Ammuu! Joo ikka piima! Maitsev piim, lõpuks siin! Valge piima võlujõud! Tarbides terveks ja tugevaks! Vali elukindlustuseks piim! Piimaga tulevikku!

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda alustas kolme aasta pikkuse piimaprogrammi elluviimisega, mis on eelkõige suunatud noortele. Piimaprogrammi eesmärgiks on piima ja piimatoodete maine parandamine, tarbimise sageduse ning koguse suurendamine Eestis. Programmi raames korraldatakse näiteks mitmeid avalikkusele suunatud üritusi ja avatud uste päevi piimafarmides ning valmistatakse trükiseid noortele. Piimaprogrammi läbiviimist rahastavad Euroopa Komisjon, Põllumajandusministeerium ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960