Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 27. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Veisekasvataja ja ekstippsumokas läks käsitööõlleärisse

Kaido Höövelsonist saab Biiru osanik Raul Allikivi, Toomas Roolaidi ning Tõnis Lehe kõrval. Ettevõtte igapäevase juhtimisega Kaido Höövelson tegelema ei hakka.

Ettevõtte igapäevase juhtimisega Kaido Höövelson tegelema ei hakka, kuid on aktiivselt toeks erinevate tegevuste juures, aitab hoida võtmetähtsusega kliendisuhteid ning pakub Jaapani käsitööõlut ka enda Kulina külas asuvas külalistemajas.

 “Sumomaadlejatele oli õlu enda vormis hoidmiseks dieedi oluline osa, aga tol ajal ma veel käsitööõlut ei joonud. Pärast tippspordist loobumist olen sellega rohkem tutvust teinud ning praegu ongi lõhna ja maitsega õlu mulle rohkem meeldima hakanud,” muheles Kaido Höövelson. “Biiru OÜ kaudu saame Jaapani rikkalikku joogikultuuri ning maitsemaailma laiemalt tutvustada,” sõnas kõige tuntum eestlane Jaapanis.

Biiru (jaapani keeles “õlu”) esindab Euroopas mitut Jaapani edumeelsemat väikepruulikoda ning ekspordib täna Jaapani käsitööõlut läbi Eesti mitmele poole Euroopasse – Skandinaaviasse, Prantsusmaale, Itaaliasse, Austriasse, Hollandisse, Taani ja mujale. Eestis tegusteb Biiru kohaliku importöörina ning lisaks Jaapani õlledele toob maale ka Itaaliast Brewfisti pruulikoja õlut ning samuti saket ja teisi Jaapani jooke.

“Eesti käsitööõllesõbral on võimalik täna Biiru tegevuse tõttu kodust leida  Euroopa parim Jaapani käsitööõllede valik,” ütles Biiru juhatuse liige Raul Allikivi. “Alustasime poolteist aastat tagasi meie Saku Jaapani sõpruslinnas Sakus tegutseva Jaapani käsitööõlleturu liidri Yo-Ho Brewing lõbusatest purgiõlledest, kuid täna teeme juba koostööd veel kahe teisegi Jaapani väikepruulikodade esiviisikusse kuuluva tootja, Baird Brewing Company ning Kiuchi Brewery’ga.”

Ehkki Kaido liitub meiega ametlikult alles nüüd, on ta Biirut toetanud meie tegevuse algusest saadik, märkis Allikivi. “Ilma temata ei oleks me täna seal, kus oleme.”

 

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960