Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 20. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallegg: linnuliha tarbimine kasvab hoogsalt

Viimase 10 aastaga on eestlaste linnuliha tarbimine kasvanud veerandi võrra. Ainus kodumaine linnulihatootja Tallegg on kasvu jätkumiseks valmis ning toob alanud kevad-suvisel hooajal turule uued šašlõkid, marineeritud kanafileed, steigid, kanakoivad ja -tiivad.

 “Tulles vastu kergete ja mahlaste kanalihast grilltoodete kasvavale nõudlusele, täiendab Tallegg tänavu kevad-suvist sortimenti veelgi ning toob turule rida mitmeid grilltooteid, sealhulgas ka selliseid, mida lihaturul seni polnud,” ütles Talleggi turundusjuht Triin Kõrgmaa. Talleggi sortimenti jõuavad erinevad maitsestatud ja marineeritud kintsulihašašlõkid, poolkoivad, grillsteigid, pooltiivad, fileed, grillvorstikesed ja kintsuliha snäkid.

Kõrgmaa sõnul kasvab linnuliha tarbimine Eestis stabiilselt ja on lähedal Euroopa Liidu keskmisele tasemele. Suurt kasvu näitasid mullu just kanalihast suve- ja grilltooted: Talleggi marineeritud kanaliha müük kasvas 5% ja šašlõkkide müük – 17%. “Ka kogu marineeritud liha ja šašlõkkide turg on eelmisel aastal kasvanud, kuid kodumaise tootjana kasvas Tallegg turust kiiremini,” täheldas Kõrgmaa.

“Aastas tarbib Eesti elanik pea 24 kilogrammi linnuliha ning Talleggi broileriliha kogutootmine kasvas möödunud aastal kuus protsenti. Tarbimise kasvu ennustame ka alanud aastal,” ütles Kõrgmaa.

 

Talleggi tooted kuuluvad AS HKScan Estonia tootevalikusse. HKScan Estonia on Eesti suurimaid toiduainetööstuse ettevõtteid, mis kuulub HKScan kontserni. HKScan on Põhjamaade juhtiv lihaekspert. Me toodame, turundame ja müüme tugevate kaubamärkide all kvaliteetset ja vastutustundlikult toodetud sea- veise-, linnu- ja lambaliha, töödeldud liha ning valmistoite. Meie klientideks on jaemüügi-, tööstus-, toitlustus ja ekspordisektorid ning meie koduturud asuvad Soomes, Rootsis, Taanis ja Baltimaades. Me ekspordime oma tooteid peaaegu 50 riiki. HKScani netokäive oli 2014. aastal 2 miljardit eurot ja meil on ligikaudu  7 700 töötajat.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960