Sirje Potisepp: toiduainetööstus vajab nutikamat mõtteviisi

Täna toimuval IX Toiduainetööstuse aastakonverentsil „Arukas juhtimine, tark spetsialiseerumine ehk kombinaadist leiutajatekülaks“ otsivad ettevõtjad ja eksperdid vastust küsimusele, kuidas Eesti toiduainetööstuse juhtimist nutikamaks ning konkurentsivõimelisemaks arendada.

„Paljud Eesti tootjad on päris hästi hakkama saanud väljakutsetega, mille tõi kaasa Venemaa embargo ja sealse turu ärakadumine. Kuid aina tihenev konkurents välisturgudel, surve palgatõusule ning süvenev tööjõupuudus on ilmsed märgid, et konkurentsis püsimiseks peavad Eesti toiduainetööstused leidma ja omaks võtma uue, nutikama mõtteviisi,“ ütles Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp. „Mul on hea meel, et kodumaine tarbija eelistab üha enam kohalikku toitu. Kuid välisturgudele minek ei käi nii, et lihtsalt lükkame Eestis populaarse toote lettidele. Samas toob eksport märkimisväärset tulu nii ettevõttele kui Eesti riigi majandusele.“

Konverentsil arutlevad toiduainetööstuse väljakutsete üle ning otsivad nutikaid lahendusi SEB privaatpanganduse strateeg Peeter Koppel, maaeluminister Urmas Kruuse, Paulig Grupi maailmaköögi ja maitseinete divisjoni juht Baltimaades Rainer Tammet, Arengufondi majandusekspert Kristjan Lepik, Äripäeva peadirektor Igor Rõtov, Taarapõllu talu omanik Edgar Kolts, EASi juhataja Hanno Tomberg, ASi Leibur tegevjuht Asso Lankots ja Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp.

Konverentsil kuulutatakse välja Eesti parim toiduaine 2015 ning tunnustatakse Toiduliidu parimaid eksportivaid ettevõtteid.

Toiduainete tööstus on paberi- ja puidutööstuse järel Eesti suuruselt teine tööstussektor.

Täpsem info:

www.toiduliit.ee

 

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

AVESCO AS otsib MEHAANIKUID

Manpower OÜ

15. august 2018

Uudised