Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 15. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Türil selgub Eesti parim noortalunik

Täna, 15. mail selgitatakse viieteistkümnendat korda välja Eesti parim noortalunik. Võistluse avas maaeluminister Urmas Kruuse, kes ka ise proovis kätt või valmistamisel.

„Noortalunikud peavad end juba varakult proovile panema, et saada hiljem ettevõtjana tihedas konkurentsis hakkama. Põllumajandus on ju valdkond, kus tuleb pidevalt konkureerida nii tõhusama tootmise kui ka oma toodangu turustamise nimel,“ ütles maaeluminister Urmas Kruuse. “Kuna põllumajandustootmine tähendab tänapäeval palju uusi töövõtteid ja tehnoloogiaid, siis on kõige tähtsam erialane haridus. Edu saadab tahtejõulisemaid ja paremini ettevalmistunuid,“ lisas minister.

Esimest korda toimub noortaluniku võistlus Türi lillelaadal. „Kutsevõistlused on läbi aastate olnud õpilaste seas populaarsed ning nüüd oleme otsustanud selle veelgi suurema publiku ette tuua, et innustada noori taluniku mitmekülgset ametit valima,“ ütles võistluse peakorraldaja, Järvamaa Kutsehariduskeskuse põllumajandusõppe osakonna juhataja Külli Marrandi.

Noortaluniku kompleksvõistlusel pannakse proovile teadmised, kiirus ja oskused kümnel võistlusalal: teadmiste test, veiste eluskaalu määramine, või valmistamine, traktori täpsussõit, põllutööriistade haakimine traktorile, põllu suuruse määramine sammudega, palgi saagimine käsisaega, kodumaiste puiduliikide määramine välisel vaatlusel, kartulite noppimine ning ajalooliste talutööriistade tundmine ja viljakoti kaalumine.

Võistluste käigus selgitatakse välja iga ala võitja ning kümne ala koondarvestuse parim on „Noortalunik 2015“. Kümne ala parim neiu saab „Noortaluperenaine 2015“ tiitli.

Noortaluniku kompleksvõistlust korraldab Järvamaa Kutsehariduskeskus koostöös Põllumajandusministeeriumi ja Sihtasutusega Innove.

 

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960