Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 18. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Oilseeds grupp sai 10 aastaseks

AS Oilseeds Trade alustas tegevust 2005. aastal. Algselt vaid rapsi ja rapsiõliga kaubelnud nelja töötajaga väikeettevõttest on tänaseks välja kasvanud rahvusvaheline põllumajanduskontsern, mis pakub põllumehele kõiki vajalikke tarvikuid seemnest traktorini.

Oilseeds areng on läinud meeletul kiirusel. Näiteks vilja ja rapsi müük tonnides on viiekordistunud, kasvades 20 tuhandelt tonnilt pea 100 tuhande tonnini, ettevõtte käive on ületanud 40 miljoni euro piiri ja töötajate arv läheneb 60-le.

2008. aastal kuulutati AS Oilseeds Trade kõige konkurentsivõimelisemaks ettevõtteks põllumajanduse ja metsanduse sektoris ning 2011. aastal kõige konkurentsivõimelisemaks hulgikaubandusettevõtteks Eestis. Oilseeds pälvis 2014. aastal mainekal Euroopa Äriauhindade konkursil (EBA) National Champion publikupreemia ja on saavutatud korduvalt silmapaitsvaid tulemusi Viljelusvõistlusel rukki kasvatamise kategoorias.

„Oilseeds on selles sektoris ainus ettevõte, mis põhineb 100% Eesti kapitalil. Oleme 10 aastaga haaranud ligi 25% Eesti turust kuid eesmärk on kasvatada oma turuosa veelgi ja pakkuda arvestatavat konkurentsi siin tegutsevatele väliskapitalil põhinevatele ettevõtetele,“ räägib ettevõtte asutaja ja juht Veikko Vahar.

„Oleme tublisti panustanud Eesti regionaalarengusse, investeerides viimaste aastate jooksul kahe suure ait-kuivati renoveerimisse Pärnumaal üle miljoni euro. Käesoleval, Oilseeds juubeliaastal, valmib Tartumaal meie uus suur põllumajandustehnika müügikeskus maksumusega ligi kaks miljonit,“ lisab ettevõtte teine asutajaliige, müügijuht Meelis Fink.

Oilseeds kaubamärgi alla kuuluvad ettevõtted:

AS Oilseeds Trade põhitegevuseks on teravilja ja rapsiseemnete kaubandus ning põllumajandustarvikute müük Balti riikides. Alates 2006. aastast krediteerib ettevõte vilja ja rapsi kasvatustegevust, pakkudes põllumeestele külviseemneid, väetist ja muid tarvikuid saagi müügikohustuse tagatisel.

OÜ Jatiina on tunnustatud Saksa põllumajandustehnika tootjate Deutz-Fahr, Amazone ja  Krone ainuesindaja Eestis. Lisaks põlluharimismasinatele pakub firma oma klientidele ka vajalikke tarvikuid, varuosasid, õlisid ning müügijärgset konsultatsiooni ja hooldusteenust.

Oilseeds Agro OÜ tegeleb vilja ja rapsi kasvatamisega Eesti erinevates regioonides. Haritavat põllumaad on hetkel kokku ligi 2000 ha. Ettevõttel on enamusosalus firmades Oilseeds Agro Vigala ja Savikoti Agro.

Agraar Invest OÜ opereerib Oilseeds grupi omandusse kuuluvate Vahenurme ait-kuivati ja Sauga elevaatori tööd. 2014. a koristusperioodil käideldi kompleksides kokku ligi 23 000 tonni saaki.

SIA Oilseeds Trade ja Oilseeds Trade UAB põhitegevus on rapsi ja teravilja vahendus ning põllumajandustarvikute müük Lätis ja Leedus.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960