Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 20. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täna algavad XIV Euroopa Noorte Meistrivõistlused Metsanduses

Täna õhtul avatakse Luua Metsanduskoolis pidulikult XIV Euroopa Noorte Meistrivõistlused Metsanduses. Üle-euroopalise tähtsusega metsandusõppe kutsevõistlused kestavad nädala lõpuni.

„Eestis toimuvad Euroopa Noorte Meistrivõistlused Metsanduses on

korraldajale, Luua Metsanduskoolile suur au,“ rääkis Luua Metsanduskoolidirektor Haana Zuba-Reinsalu. Ta lisas, et kahtlemata on see koolile kasuur vastutus, sest sel aastal võtab võistlustest osa 17 riiki.„Selliste suurvõistluste korraldamine on suur töö, kuid praegu võiböelda, et oleme kõigega hakkama saanud ja võistlused võivad alata,“lisas Zuba-Reinsalu.

Võistluste tähtsust rõhutab ka fakt, et metsandusõppuritele on algavad

meistrivõistlused pea ainsaks võimaluseks võtta mõõtu oma kutseoskustesteiste riikide sama eriala õppivate noortega. Nimelt ei kuulumetsanduslikud kutsevõistlused Euroopa ja maailma kutseõppesuurvõistluste EuroSkills ja WorldSkills programmi. Kutsevõistlustetähtsust rõhutas ka haridus- ja teadusministeeriumi kutsehariduseosakonna juhataja Helen Põllo. „Kutsemeistrivõistlused aitavad üheltpoolt tutvustada metsanduse eriala ja selle töö sisu.  Teisalt onvõimalus näha, milliseid keerulisi ülesandeid peab suutma hea meisterlahendada.  Rahvusvaheliste kutsemeistrivõistluste korraldamine LuuaMetsanduskooli poolt on seega erilist tunnustamist väärt ning see pakubEesti kutseõppuritele head võrdlusmomenti teiste Euroopa noortega,“rääkis Põllo.

Võistluste toimumine Eestis annab tunnistust meie riigist kui

rahvusvaheliselt hinnatud metsandusmaast. "Metsanduse meistrivõistlusedEestis juba metsapuuduse taha ei jää, erinevalt Tartu suusamaratonist,mida võib väärata teinekord lumepuudus. Ja mis veelgi olulisem, meieraiesportlased on eeldatavasti medalikonkurentsis. Seega ootan tulemusipõnevusega," rääkis keskkonnaminister Marko Pomerants.

XIV Euroopa Noorte Meistrivõistlustest Metsanduses võtab osa 17 Euroopa

riiki. Neljaliikmelised võistkonnad võtavad omavahel mõõtu metsarajalning raiespordis. Esimene võistluspäev on homme, siis võisteldaksemetsarajal. Ülehomme võisteldakse langetamises, laupäeval raiespordiplatsialade. Laupäevane võistlus toimub Tartu kesklinnas Vabadusepuiesteel.

Võistlused avatakse pidulikult täna õhtul Luua Metsanduskoolis. Avapalgi

saevad kooli staadionil läbi Luua Metsanduskooli direktor HaanaZuba-Reinsalu ja keskkonnaminister Marko Pomerants.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960