Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 21. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venemaa künnivõistlustel esindab Eestit Priit Puuorg

Kaspar Järvala künniklubi meeskond sõitis Saratovi oblastisse Venemaale, et osaleda Venemaa IV lahtistel künnivõistlustel. 

Laupäeval, 23. mail, toimuvas finaalis võistlevad 6 Vene kündjat riigi meistri tiitli peale ja 4 välismaalast, et saada hindamatut võistluskogemust.

Venemaa künnimeistri tiitli saab võita vaid Vene oma künnimees, kes saab õiguse minna esindama oma riiki oktoobris 2016. aastal Inglismaal toimuval kündmise MMil. Lisaks saab Vene võitja auhinnaks traktori Agromaš 85TK.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Võistlustingimused on pea-aegu võrdsed

Kõigil võistlejatel on kasutada traktorid Agromaš 85TK ja Kvernelandi kahekorpuselised pöördadrad. Välisvõistlejad tavaliselt selliste traktorite ja atradega ei künna ning eelmistel aastatel tegid paljud osalejad nendega tutvust alles võistlustel.

Välisesindajaid on võistlustel lisaks Eestile ka Saksamaalt ja Iirimaalt, enamus juba mitmendat korda kohal.

Riiki saab esindada vaid üks mees

Kehtna  tehnikafirma OÜ Rodnas töötajad Kaspar Järvala ja Priit Puuorg künnavad välismaalaste kategoorias. Kohale jõudes selgus aga, et riiki saab esindada vaid üks mees ning seepärast korraldati täna eelvoor.

Täna toimunud eelvoorus, sai teise koha Priit Puuorg, olles meie parimaks kündjaks. Meie teine künnimees Kaspar Järvala oli kolmas.Seega esindab meid Priit.

Eelvõistluse juures tasub kindlasti ära märkida seda, et kõik välismaalased said paremad punktid kui Vene mehed.  Kui Iiri kündja saavutas 112 punkti, siis esimese Vene võistleja tulemuseks olid vaid 83,5 punkti.

 

 

Priit Puuorg oli tänase tulemuse üle rõõmus ja viskas nalja, et vast ta jalgsi koju ei pea minema. „Oleme siin üks tugev tiim, koos on kõvasti harjutatud ja veidi kurb on, et igat maad saab vaid üks mees esindada ja et see nii hilja selgus, on eriti tobe. Aga samas on enesetunne hea. Täna saame veel teha trenni välismaalaste gruppi võitnud iirlase John Whealani juhendamisel, eks ta jagab omi nippe,“ rääkis Puuorg. „Ka sel aastal tehti meile n.ö ära, sest meie timmitud adrad lähvad otse Vene võistlejatele, kel adra reguleerimine tundub nõrk külg olevat. Meile tulevad siis laupäevaseks võistluseks need adrad, mis veel reguleerimata on, sest kokku on 10 võistlustraktorit ja me kasutasime täna viit. Traktorid on suhteliselt head, samas on tekkinud kahel traktoril probleeme siduriga.

Muld on hullem kui meie kõige kleepuvam savi

Priit Puuoru sõnul on tema konkurentideks iirlased. „Eks mul täna lihtsalt vedas, et nii hea koht tuli. Finaalis on kindlasti mu komistuskiviks lõpuvagu, sest siinne muld on kohutavalt kleepuv, nagu savi ja jääb adra külge kinni ning pidevalt pead tulema välja atra puhastama,“ selgitas Puuorg olusid.

Vaata võistluse kava SIIT.

Soovime Priidule edu laupäevaks!

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960