Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 28. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti teadlased saavad taotleda toetust rahvusvaheliseks teaduskoostööks

Eesti teadusasutustel ja teadlastel on võimalik saada toetust Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) teaduskoostöö programmist „Loodusressursside majandamine jätkusuutlikes põllumajandussüsteemides“. Kuni 25000 eurost toetust antakse teadusstipendiumina ja konverentside või seminaride korraldamiseks.

„Programmi eesmärk on soodustada koostööd OECD riikide teadlaste vahel ning aidata kaasa teadmistepõhiste poliitikameetmete kujundamisele,“ ütles põllumajandusministeeriumi esindaja OECD juures Tiina Vares. „Eesti teadlastel on toetuse taotlemiseks head eeldused, kuna meil on mitmeski valdkonnas varasem koostöökogemus teiste OECD riikide teadlastega. Näiteks osaletakse Euroopa Liidu põllumajanduse, toidu ja keskkonna valdkonna teaduskoostöö võrgustikes programmi Horizon 2020 raames.“

Programmis  „Loodusressursside majandamine jätkusuutlikes põllumajandussüsteemides“ (Co-operative Research Programme on Biological Resource Management for Sustainable Agricultural Systems e CRP) on võimalik toetust taotleda:

·         Teadusstipendiumina kuni 25 000 eurot. Stipendiumi makstakse teadlasele, kellel on doktorikraad, oma uurimisrühm ning –teema. Stipendium võimaldab töötamist OECD liikmesriigi teaduskeskuses, koostöö tulemusena peab valmima teaduspublikatsioon. Teadusteema peab haakuma põllumajanduse, keskkonna, kalanduse või toiduvaldkonna poliitikate tulevikuvajadustega.

·         Konverentside korraldamiseks kuni 25 000 eurot. Toetus võimaldab konverentsi korraldajail kutsuda esinejaiks maailma tippteadlasi ja konverentsil esitatud teadustööd kogumikuna publitseerida.

Taotluste esitamise tähtaeg on 10. september 2015.

Konverentsitoetuste ja teadusstipendiumite üle otsustab CRP teadusnõukogu, mis koosneb OECD riikide teadlastest. Eestit esindab CRP teaduskoostöö programmis Eesti Maaülikooli teadusprorektor Ülle Jaakma.

Põhjalikum info CRP ja taotlusvooru kohta inglise keeles http://www.oecd.org/tad/crp/ 

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960