Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 4. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinnas kohtuvad OECD põllumajandusökonomistid

4. ja 5. juunil toimub Tallinnas OECD põllumajandusettevõtete mikroökonoomika võrgustiku kohtumine, kus arutatakse põllumajandusettevõtete tootmisotsuste ja majandustulemuste, sealhulgas keskkonnanõuete mõju majandamisele, mõõtmist. Kohtumise fookuses on piimasektor.

„Keskkonda säästev tootlikkuse kasv ja põllumajandussektori innovatsioonivõimekus on kõikide OECD riikide prioriteet,“ ütles põllumajandusministeeriumi esindaja EV esinduses OECD juures Tiina Vares. „Otsime ühiseid metoodikaid, et riike saaks omavahel võrrelda ja üksteiselt õppida.“

Eesti on osalenud OECD põllumajandusettevõtete mikroökonoomika võrgustiku töös alates 2007. aastast. Maamajanduse Infokeskuse eestvedamisel on kogu perioodi jooksul analüüsitud Eesti ettevõtete majandamisest võrdluses teiste OECD riikidega, viimastel aastatel on võrgustiku töösse kaasatud ka Eesti Maaülikool. Lähiajal on ilmumas OECD riikide piimakarjade kogutootlikkust võrdlev uuring, kus on kasutusel ka Eesti viimase 10 aasta piimakarjade raamatupidamise andmed paralleelselt teiste riikidega.

Võrgustiku töös osalevad ökonomistid, statistikud, teadlased ja ametnikud OECD liikmesriikidest.  Võrgustik loodi eesmärgiga analüüsida majandustulemusi ettevõtete tasemel.

Lisaks poolteist päeva kestvale nõupidamisele külastavad OECD põllumajandusettevõtete mikroökonoomika võrgustiku liikmed reedel kahte Kesk-Eesti piimafarmi, kus tutvutakse siinset piimasektorit iseloomustava perefarmi ja suurtootmisega.

OECD võrgustiku kohtumine toimub Eestis Põllumajandusministeeriumi kutsel.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960