Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 16. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EMUs uus magistriõppekava „Maaettevõtete strateegiline arendamine“

Uue õppekava eesmärgiks on suurendada maaettevõtete ja maapiirkondade ettevõtluskeskkonnaga seotud juhtide ja spetsialistide kohanemis- ja toimetulekuvõimet muutuva majanduskeskkonna tingimustega.

Kiiresti muutuv maailm esitab juhtidele kõrgemaid nõudmisi. Maal ettevõtja või juhina tegutsemine on komplitseeritum kui linnas. Edukas juht peab mõtlema strateegiliselt, olema leidlik, tark, paindlik ja kohanemisvõimeline, suutma rakendada oma ettevõtte arendamisse nii materiaalseid kui inimressursse, partnereid kui kliente.

Erialaspetsialistist juhiks saanud vajavad reeglina juhtimiskompetentside arendamist.

Õppekava läbinu tunnetab paremini maapiirkonna ettevõtete konkurentsivõimet mõjutavaid tegureid, oskab juhtida ja arendada ettevõtet või organisatsiooni strateegiliselt, kaasates selleks nii ettevõte siseseid kui väliseid ressursse.

Õppekava käivitatakse koostöös Tartu Ülikooli majandusteaduskonnaga. Mitut ainet õpetavad Tartu Ülikooli professorid. Õppetöösse kaasatakse õppejõududena ka tunnustatud praktikuid ja poliitika kujundajaid, teoreetiline õpe seostatakse praktiliste probleemide lahendamisega, ettevõtete külastusega jne.

Kes on oodatud õppima?

Uus õppekava on suunatud  eelkõige maaettevõtete omanikele ja nende nii praegustele kui tulevastele juhtidele, omavalitsuste ja mittetulundusühistute juhtidele ja spetsialistidele ning põllumajanduskonsulentidele. Õppima asumise eelduseks on bakalaureuse- või magistrikraad ja vähemalt kaheaastane maaettevõtluse juhtimise või arendamisega seotud töökogemus.

Õppetöö toimub kaugõppe vormis ja ainult osakoormusega. Õppetöö toimub lühikeste intensiivsete sessioonidena üks kord kuus reedest pühapäevani. Õpe kestab 3 aastat ja on tasuline.

Avalduste vastuvõtt toimub 25.juuni - 7. juuli.

Loe rohkem õppekava ja vastuvõtu tingimuste kohta EMÜ kodulehelt

Täpsemat infot sisseastumise kohta vaata  http://www.emu.ee/sisseastujale/

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960