Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 9. juuli 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uued teadmised meelitasid põllumehed vihma trotsides Rõhule

Scandagra Eesti suvine põllupäev toimus 8. juulil Tartumaal Rõhu katsekeskuses. Vaatamata vihmasele ilmale oli kohale tulnud üle 285 põllumehe.

Head nõu olid põllumeestele tulnud jagama Berneri, Monsanto, Bayeri, BASFi, Yara, Adama ja Syngenta esindajad. Väderstad koos Valtraga korraldas aga tehnikademo, mis oli tõeline publikumagnet.

„Sellel aastal oleme ettevalmistanud enam kui sada põldkatset ja pööranud rohkem tähelepanu veel mitte nii tavapäraseks saanud kultuuridele nagu uba, mais ja soja,“ ütles ürituse avasõnades Scandagra Eesti tegevdirektor Jurgita Radzevice. ”Meie visioon on olla põllumehele usaldusväärseim ja eelistatuim partner, kes pakub parimaid lahendusi. Usaldus ei ole tänapäeval lihtne kingitus. Jah, me ostame ja müüme sisendeid, kuid ma mõtlen siinkohal tõelist partnerlust – ausust, hoolivust ja toetust. Me nõustame põldudel, pakume rahalist tuge, kolmandate jaoks kanname hoolt kogu tsükli eest.“

Scandagra teenusteportfellis uus toode – äri elusloomadega„Tavaliselt me müüme sisendeid ja kogume vilja, sellel aastal alustasime sarnaselt ka elusloomadega: müüme sööta ja toorainet ning meie realiseerime ka loomad,“ tutvustas Radzevice uut teenust.

Viljahooajaks ollakse valmis Scandagra Eesti pikaajaline eesmärk on areneda ja leida uusi võimalusi, kuidas anda põllumajandusettevõtjale omalt poolt parimaid teadmisi ja pakkuda välja lahendusi.

„Me oleme uhked kui meie kliendid kasvavad, nii saame me koos areneda. Sellel aastal ootame rekordilist saaki Eestis ja Scandagra alustas selleks ettevalmistusi juba aasta tagasi. Lisaks meie praegustele vilja vastuvõtukohtadele avame laod Paldiskis, kus oleme valmis laadima viiekümne tuhande tonnist laeva. Avame ka uue vastuvõtupunkti Rakveres, kus terve elevaator on ainult meie klientide päralt. Lisaks alustame septembrist vilja vastuvõttu ka Valgas ning lisaks uutele ladudele avame Keilas kuivati,“ rääkis Radzevice plaanidest.

Vaata fotogaleriid ürituselt:

 

 

TASUB TEADAScandagra Eesti AS-i müügitulu 2014. aastal oli 76 620 tuhat eurot, millest 80,5% tekkis Eesti turul, 19,2% oli müük teistesse Euroopa Liidu riikidesse ning 0,3% oli müük Venemaale.

Vaatamata hindade jätkuvale langusele kasvas müügitulu 8%. Kasv tulenes vilja, väetiste, taimekaitsevahendite ning seemnete müügimahtude kasvust.Müügitulust moodustas 39,4% jõusöötade ja toormaterjalide müük, 27,2% põllumajandussisendite (väetised, taimekaitsevahendid, seemned) müük, 29,4% vilja müük ning 4% muude tarvikute (silokile jms) müük.Aruandeaasta kasumiks kujunes 1 092 tuhat eurot.Ettevõtte keskmine töötajate arv on 97.

Investeeringud: 2014. aastal  investeeriti materiaalsesse põhivarasse kokku 702 tuhat eurot. Kõige olulisemateks investeeringuks aastal 2014 olid seotud söödatehasega:

• Põrandalao rajamine Viljandi söödatehase territooriumile,• Viljandi söödatehase uue tootmisliini rajamine (käivitus aprillis 2014).

 

Scandagra põllupäev Rõhul.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960