Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 31. juuli 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

6,3 miljonit eurot uute toodete ja protsesside arenduseks

Maaeluminister Urmas Kruuse allkirjastas Eesti maaelu arengukava 2014-2020 raames määruse, millega said selgeks põllumajandus-, toidu- ja metsandussektoris katseprojektideks ning uute toodete, tavade, protsesside ja tehnoloogiate arendamiseks antava toetuse tingimused.

"Tähtis on, et uuenduslikud ideed jõuaksid põllumajandus-, toidu- ja metsandussektoris rakendamiseni, sest sellest sõltub otseselt nende ettevõtete ekspordivõimekus ja lisandväärtuse kasv," ütles toiduohutuse ning teaduse ja arenduse asekantsler Toomas Kevvai. "Põllumajandusliku tootlikkuse parandamiseks pöörame seetõttu läbi maaelu arengukava senisest enam tähelepanu koostööl põhineva arendustegevuse ning innovatsiooni toetamisele."

Uute toodete, tavade, protsesside ja tehnoloogiate arendamise toetuse raames toetatakse projekte, mis edendavad koostööd ja arendavad innovatsiooni eelkõige põllumajandus-, toidu- ja metsandussektoris ning lahendavad konkreetsete tootjate ja töötlejate tootmisprotsessiga seotud probleeme. "Projektid peavad olema suunatud konkreetse ettevõtte reaalsete vajaduste lahendamisele, eraldiseisvaid teadushuvisid ei rahastata," selgitas teadus- ja arendusosakonna juhataja Külli Kaare.

Katseprojektide ja uute toodete arendamise toetusi saab tänavu taotleda Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) kaudu 7.-11. septembrini.

Kokku on Eesti maaelu arengukavas 2014-2020 alameetmele "Toetus katseprojektide jaoks ning uute toodete, tavade, protsesside ja tehnoloogia arendamiseks" ette nähtud 6,3 miljonit eurot, millest esimeseks taotlusvooruks 2015. aastal on planeeritud 3 miljonit eurot. Toetussumma on kuni 350 000 eurot projekti kohta.

Meetmemäärus avaldatakse Riigi Teatajas täna, 31. juulil. Lisaks avaldatakse Riigi Teatajas ka põllu- ja metsamajanduse taristu arendamise ja hoiu investeeringutoetuse määrus.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960