Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 14. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Scandagra Eesti rajas uued laopinnad ja kuivati

Viljahooaja alguseks on Scandagra Eestil valminud või kasutusele võetud mitmed uued laopinnad põllukultuuride ladustamiseks. Täiendavalt on valminud uus kuivati Keilas.

Paldiskisse rajati 2 uut põrandaladu, mis kokku mahutavad ligikaudu 13’000 tonni vilja, mille saab hooaja jooksul sadamasse valmis tuua, et tagada sujuv vilja laadimine laevadele.

„2014. aastal kasutasime esmakordselt Eestis Paldiski sadamat teravilja ekspordiks, mistõttu otsustasime käesolevaks hooajaks rajada sadama territooriumile laod,“ selgitas Scandagra Eesti rapsi- ja teravilja tootejuht Marge Pähkel.

Samal põhjusel on ettevõte suurendanud oma laopindasid Keilas ning samuti otsustati rajada uus kuivati. „Investeeringud Keila kuivatisse ja laopindade suurendamisse on alguse saanud piirkonna põllumeeste ettepanekutest ja vajadustest, mistõttu on eriti heameel, et hooaja alguseks oleme oma ehitustööd kenasti valmis saanud ning kuivati on täistuuridel tööle rakendatud“ rõõmustas Scandagra Eesti müügijuht Mihkel Hang.

Nii Keilas kui ka Paldiskis toimub erinevate kultuuride vastuvõtt ja samuti teostatakse proovide võttu kohapeal.

 

Rakvere elevaator on Scandagra Eesti Virumaa keskpunkt

„Meie jaoks igati loogiline samm asuda teravilja vastu võtma ka Rakveres, kus juba pikka aega on paiknenud meie kauplus ja piirkondlik kontor,“ tõdes Hang ning lisas, „Virumaa mahud on viimaste aastate jooksul märkimisväärselt kasvanud, mistõttu vajasime teravilja kogumiseks piirkondlikku lahendust ja Rakvere elevaator sobib selleks igati.

Marge Pähkli kinnitusel kasutatakse elevaatorit nii teravilja kui ka oa, herne jt kultuuride vastuvõtmiseks ."Elevaator on ainult Scandagra Eesti viljale, mis tagab paindlikkuse põllumehele. Hooajal on kiired veod olulise tähtsusega ning ka sadama lähedus on oluline,“ lisas Pähkel.

Lõuna-Eestisse lisandub augusti lõpuks Valga ladu

Scandagra Eesti Lõuna-Eesti punktidele Elvas ja Viljandis lisandub augusti lõpuks uus ladu ka Valgas. „Käesoleval hooajal avame seal 6000 tonni vilja jaoks põrandalao, see toimub augusti lõpul, mis omakorda annab piirkonna põllumeestele täiendava pinna vilja hoiustamiseks. Valga ladu on eelkõige mõeldud meie tugipunktiks ekspordi suunal läbi Riia sadama ja Viljandi söödatehase jaoks,“ sõnas Pähkel.

Scandagra Eesti AS on Eestis suuruselt teine põllumajandustarvikute ja –teenuste pakkuja ning suurim söödatootja Eestis, kellele kuulub ka Eesti suurim põllumajandus- ja aiandustarvikute kaupluste kett. Ettevõtte aasta käive on enam kui 70 miljonit eurot ja 2015. aasta investeeringute maht küündib 2 miljoni euroni.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960