Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 17. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti künnimeistrivõistlused ja Tehnika teeviit Kehtnas

18. ja 19. septembril toimuvad Kehtnas Eesti künnimeistrivõistlused ja Tehnika teeviit.

Põllumajanduses on rasked ajad, kuid sellegipoolest tuleb mõelda tulevikule ning täiendada oma teadmisi, lihvida oskusi ja õppida teistelt parimatelt. Künnivõistlus on üks unikaalne teadmiste siire, kus omavahel mõõtu võttes väärtustatakse taimekasvatuse ja mullaharimise põhitõdesid.

Eestis peeti esimesed künnivõistlused 1874. aastal C. R. Jakobsoni eestvedamisel, 1965. aastast on  Eesti meistrivõistlusi peetud regulaarselt erinevates Eestimaa piirkondades.  Käesoleval aastal Kehtnas, kohas, kus 1964. aastal toimusid esimesed üle-Eestilised künnivõistlused. Tänavustele künnimeistrivõistlustele paneb pikaajalise toetajana õla alla Swedbank.

Lisaks künnimeistrivõistlustele  toimub kahe päeva jooksul Tehnika teeviit- põllumajandus- ja muu rasketehnika töödemonstratsioonid ning on võimalus ise masinaid proovida.  Künnivõistluste ja Tehnika teeviida raames kohtub Kehtna MTK partnerettevõtetega, et arutada rasketehnika tehnikute ettevalmistamisega seotud küsimusi: õppekavad, ettevõttepraktikate korraldus, rasketehnika tehniku elukutse propageerimine.

Maaelu ja eestimaise tervisliku toidu propageerimiseks on korraldatud VIP- künnivõistlus, kus maaeluministeeriumi juhtidele pakuvad konkurentsi Tallinna Loomaaia direktor Mati Kaal, Riigikogu liige Tanel Talve, Eesti missis 2015 Kristina Zara- Matros, Riigikogu liige Martin Repinski, näitleja Anne Reemann, Eesti Maaülikooli rektor Mait Klaassen ja Swedbanki põllumajandussektori juht Brit Juus.

Lisaks on näha vanatehnikat, hobustega künnivõistlust, pulling ehk traktorite raskusvedu. Toimuvad ekskursioonid Kehtna asutustesse ja firmadesse, Baltic Agro näitab põlluseminaridega uudiseid Kehtna Mõisa OÜ põldudelt  jne.  

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960