Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 1. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valio hakkab tootma Cheddar juustu

Valio lisab esimesena Eesti juustutootjatest oma sortimenti maailmakuulsa Cheddar juustu, mis jõuab poelettidele oktoobris.

Valio Eesti turundusdirektori Krista Kalbini sõnul on eestimaalaste huvi erinevate juustusortide vastu tõusuteel, mis innustab ka Valiot oma juustuvalikut pidevalt laiendama ja mitmekesistama. „Cheddar on maailmas üks populaarsemaid juustusorte, mida pole seni Eestis toodetud. Selleks, et kõigil oleks võimalik ekporttoodangu asemel valida kodumaist, Võru juustumeistrite poolt toodetud Cheddarit, otsustasimegi tänavu sügisel armastatud Atleet sarja juustuvalikut täiendada ning kõiki juustusõpru ühe tõelise klassikuga rõõmustada,“ sõnas Kalbin.

Cheddar on poolkõva aukudeta juust, millel on magushapu ning pikema küpsemisaja tulemusena saavutatud intensiivsem maitse. „Juustumaitse tugevuse skaalal, mille äsja tarbijatele juustumaailmas paremaks orienteerumiseks lõime, asub Cheddar täpselt maheda ja tugeva maitse keskel. Seega kindlasti pakub ta mõnusat elamust kõigile juustusõpradele – nii neile, kes eelistavad mahedast Atleedist maitsekamaid juuste kui ka neile, kes Forte ja Kuninga Gouda juustudele leebemat vaheldust otsivad,“ ütles Kalbin.

Võrumaal valmiv Atleet Cheddar on saadaval 250-grammise tükijuustu ja 150- ning 500-grammise viilujuustuna. „Rikkaliku maitsega Cheddar tükijuust lisab põneva maitsenüansi küpsetistele ning sobib hästi snäkiks peolauale, kus soovitame seda kombineerida näiteks õunte, brokoli või lihapallidega. Võileivakattena on aga väga mugav kasutada Cheddar viilujuustu,“ lisas Kalbin.

Kodumaisest piimast valmiv Cheddar on tervislik valik igasse päeva, kuna lisaks kõrgele valgusisaldusele tagab 100 grammi Cheddar juustu koguni 84% päevasest soovitatavast kaltsiumivajadusest.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960