Vene eksministril arestiti Šveitsis miljonid

Šveitsi võimude otsusega arestiti Venemaa endise põllumajandusministri Jelena Skrõnniku pangakontod seoses rahapesu kriminaalasjaga, teatas Interfax.

„Šveitsi prokuratuuri nõudel on blokeeritud Skrõnniku kontod, millel on kokku 60 miljonit Šveitsi franki (55 miljonit eurot - toim),“ ütles allikas väljaandele. Tema sõnul on endine minister, kes praegu elab Prantsusmaal Cote d’Azuris, seotud Šveitsis käiva kriminaaluurimisega.

Uurimise andmetel laekus aastatel 2007 kuni 2012 Skrõnniku erinevatele kontodele Šveitsi pankades 140 miljonit dollarit, mille päritolu tekitab tõsiseid kahtlusi, kirjutab Interfax oma allikale toetudes. Šveitsi uurijad ja prokuratuur menetlevad seda kriminaalasja koos Vene kolleegidega ning tõenäoliselt jõuab asi ka kohtusse, rääkis allikas.

Eile õhtul avaldas Vene meedia, et riigi peaprokuratuur saatis Šveitsi järelepärimise selle kohta, et oli arestitud endise Venemaa põllumajandusministri asetäitja Aleksei Bažanovi kontod Šveitsi pankades. Tema kontodel oli kokku 12 miljonit franki.

Interfaxiga rääkinud inimene märkis, et jutt käib riiklikust liisinguettevõttest Rosagrolizing, mis teenindab Venemaa põllumajandussektorit. Venemaa õiguskaitseorganid on esitanud mitmele riigiametnikule ja ettevõtjale süüdistuse sellest riigifirmast 1,125 miljardi rubla riisumises. Skrõnnik, kes juhtis Rosagrolizingut ning oli aastatel 2009 kuni 2012 põllumajandusminister, oli seni selles uurimises tunnistaja.

Skrõnnik jõudis Venemaal uudiste pealkirjadesse ka aasta tagasi, kui sai teatavaks, et haridusministeeriumi juures tegutsev atesteerimiskomisjon võttis talt plagiaadi pärast ära majandusteaduste doktori kraadi.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised