Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 4. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa Komisjon eraldab 2,5 miljonit eurot ÜPP tutvustamiseks

Euroopa Komisjon avaldas möödunud nädalal konkursikutse määruse (EL) nr 1306/2013 artikli 45 kohaste teavitamismeetmete rahastamiseks 2016. aasta eelarvest.

Teavitamismeetmete eesmärk on eelkõige aidata selgitada, rakendada ja arendada ÜPPd ning suurendada üldsuse teadlikkust selle sisust ja eesmärkidest, teavitada põllumajandustootjaid ja teisi maapiirkondades tegutsevaid isikuid ning edendada Euroopa põllumajandusmudelit ja aidata kodanikel seda mõista. Sihtauditoorium on üldsus (erilist tähelepanu pööratakse linnanoortele) ja/või põllumajandustootjad ja muud maapiirkondades tegevad isikud.

Taotluse tähtaeg on 30. november 2015 ja taotleja peab olema ELi liikmesriigis asuv juriidiline isik (sh organisatsioonid, haridusasutused, (maa)turismi või näiteks kommunikatsioonivahendite alal tegutsevad ettevõtjad).

Toetuse summa on vahemikus 50 000 kuni 300 000 eurot; Komisjon hüvitab kuni 50 % tegelikult kantud rahastamiskõlblikest kuludest.

Copa-Cogeca on huvitatud osalemast partnerina ühe või mitme liikmesorganisatsiooni taotluses farmide avatud päevade korraldamiseks, mis annaks võimaluse sündmusele EL ülest tähelepanu pälvida.

Kaalutakse võimalust farmide avatud päevi kas üheaegselt mitmes liikmesriigis või sündmuste jadana, alguse või lõppsündmusega Brüsselis. Samuti oleks projekti raames võimalik luua veebisait, -aplikatsioon või sotsiaalmeediavahend, mis on kasutatav kõigile. Viimase kahe aasta jooksul üle-Euroopaliste  organisatsioonide esitatud projektid abikõlbulikuks osutunud ei ole.

Loe lähemalt konkursikutsest SIIT.

Allikas: EPKK

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960