Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 9. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Konekesko sügisnäitus: uus tehnika ja mõnus meelelahutus

6. novembril toimus Konekesko traditsiooniline sügisnäitus. Seekord Mäekülas Järvamaal. Kohal oli hulk põllumehi, kes tulid uurima põllutöömasinaid ja haakeriistu.

Päev algas Hannoveris toimuva Agritechnica messi uudistega ning Konekesko pakutavate toodete tutvustamisega. 

Oma ettekanded tegid tootejuhid Marko Mirme, Valdek Küppas ja Mart Kiisküla.

Väljas oli terve Claas traktorite valik ja kombain. Samuti Claas, Lemkeni ja Heva haakeriistad ning Umega kärud ja Hakki Pilke halumasinad.

Peale Konekesko tootejuhte rääkis Aleksei Turovski põllumehe selgrootutest sõpradest ja vaenlastest. Juttu oli erinevatest putukatest ja haigustest. Jutt oli väga põnev ja seminariruum oli rahvast täis. 

Peale lõunat oli välja kuulutatud künnivõistlus. Kohaletulnud teadsid, et oma masinaid ei pea kaasa võtma - kutsuja annab kasutamiseks enda masinad.

Nii oligi - Konekesko pani enda poolt võistlemiseks välja uhked Claas Xerion 5000 traktorid ja Lemkeni adrad.Üllatusena tuli välja aga, et künnivõistlus ei ole traditsiooniline ning tehnika oli tegelikult miniatuurne koopia - ehk Claasi mudeltraktor ja Lemkeni mänguader.Kogu võistlus toimus liivakastis, mis oli ehitatud Umega käru peale. Osalejate sõnul oli võistlus raskem, kui päris masinatega põllul.Nalja sai palja ja osalejaid oli rohkesti.  Kaks võistlejat osalesid korraga ja mõõdeti nii aega kui künnivao sirgsust.Võitjad said auhinnaks mängutraktori komplekti koos adraga. Auhinnasaajad olid õnnelikud ja lubasid trofeed koju lastele viia.

 

Konekesko suur sügisnäitus Mäekülas.
Foto: Kati Plaamus Konekesko Eesti AS turundusjuht

Autor: põllumajandus. ee

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960