Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 30. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põlvamaa Rohelisem märk ühendab nüüdsest 50 ettevõtjat

Juba seitsmendat aastat tunnustatakse Põlvamaa ettevõtjaid Põlvamaa Rohelisema märgiga. Novembri lõpus lisandus Põlvamaa Rohelisema märgi kandjate hulka neli uut ettevõtet ja kahe ettevõtte uued tooted.

Sel korral sai Rohelisema märgi Valgjärve vallas asuv Hauka Farm, mis tegeleb küüslaugu kasvatamisega. Omakasvavatud küüslaugust valmivad nii mahe- kui tavatooted, nt maheküüslauk mee ja tšillipipraga, palsami-äädika marinaadis või mahedas marinaadis ning õlleamps küüslaugu õisikvartest.

Rohelisema märgiga tunnustati ka Kõlleste vallas asuvat ettevõtet Jiri Blazeki Talu OÜ, kus kasvatatakse mooni ja pakendatakse kuivatatud mooniseemneid ja moonijahu.

Põlvamaa Rohelisema märgi pälvisid veel Veriora vallas asuva ettevõtte Sakura OÜ poolt toodetav kanepiõli, samuti Lauri Talu OÜ käsitöötooted - Põlvamaa vöömustriga kootud kindad, mütsid, sokid ning Kõlleste vallas asuva firma Kõlleste Garlic oma kasvatatud sibul ja küüslauk ning marineeritud küüslauk.

Varasemalt Rohelisema märgi pälvinud ettevõtetest tunnustati seekord Peedo talu seitset toodet: Mahlaveski koduseid mahlu ja glögisid (nt õuna-ingverimahl, õunamahl kaneeliga, jõuluglögi mustsõstraga).

Viiekümnenda ettevõtjana lisandus Rohelisema märgi ettevõtjate hulka Roy Strideri Mustamõisa vägivallatu lambanahk ja toortatrapadjad, mis sisaldavad rahustavaid ürte ja Himaalaja kaljusoola. Siit ka hea näide Rohelisema märgi ettevõtjate omavahelisest koostööst – patjades sisalduvad taimed pärinevad esimeste seas Rohelisema märgi pälvinud Orapera talust ja Süvahavva Loodustalust.

Põlvamaa Rohelisem märk ühendab Põlvamaa looduslikust toorainest ja kohapeal tehtud kvaliteetseid tooteid ja teenuseid ning seda väljastatakse alates 2009. aastast. Tänaseks on Põlvamaa Rohelisema märgiga tunnustatud üle 250 tootenimetuse, mida pakub 50 Põlvamaa ettevõtet.

 

Autor: põllumajandus. ee

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960