Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 2. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

DeLaval ja Tetra Pak jagavad Hiina farmeritele teadmisi

Tetra Pak ja DeLaval allkirjastasid eelmisel nädalal Hiina Piimatööstuse Ühinguga viieaastase kokkuleppe Hiina piimakarjakasvatuse juhtide koolitamiseks.

Alates 2008. aastast on Hiina valitsus juhtinud üleminekut kõigest mõnda lehma hõlmavast talupidamisest keskmistele ja suurtele piimakarjadele, kus on enam kui 100 piimalehma. Eesmärgiks on parandada karjakasvatuse tõhusust, suurendada tootekvaliteeti ja tõsta loomade heaolu standardeid. Aastaks 2020 soovib valitsus tõsta sellistes farmides kasvatatud piimalehmade osakaalu tänaselt 45% kuuekümne protsendini. Sõlmitud kokkuleppe alusel koolitatakse järgmise viie aasta jooksul välja 150 juhti, andes neile suuremate piimakarjade juhtimiseks vajalikud oskused.

Koolitusprogramm hõlmab paljusid erinevaid piimakarjakasvatuse juhtimise alasid, kaasa arvatud loomate kasvatamist, toitumist ja haiguste ennetamist. Koolitused viiakse läbi loengutena Hiina Põllumajandusülikoolis, kahe kuu pikkuse praktikana Hiinas mudelfarmis ning need kulmineeruvad võimalusega külastada ja õppida DeLavali Hamra farmis ja ka teistes Rootsi piimafarmides.

Kokkulepet kommenteerides ütles DeLavali organisatsiooni juht Joakim Rosengren: „Oleme DeLavalis pühendunud jätkusuutliku toiduainete tootmise rajamisele. Meie tegevused Hiinas ja koostöö Tetra Pakiga tähendavad, et me oleme aastate jooksul saanud piimatööstuse väljatöötamisele kaasa aidata. See kokkulepe näitab, et kõik osapooled on Hiinale pühendunud ja et me oleme õigel teel. Me ootame pikisilmi sellel teekonnal jätkamist, et saaksime aidata piimatööstuse juhtidel parimatel võimalikel tingimustel jätkusuutlikult edeneda.“

Tetra Pak ja DeLaval on Hiinas piimakarjakasvatuse projektide kallal käsikäes töötanud juba alates 2003. aastast. Nende esimese koostööprojekti eesmärgiks oli ajakohastada farme, mis varustavad Hiina koolitoiduprogrammi toorpiimaga. Aastaks 2014 olid kõik 194 projektis osalevat farmi saavutanud ELi kvaliteedistandardid. Ettevõtete ühised pingutused hõlmavad ka farmeritele tele- ja tasuta õppeprogrammide DVD-de ning brošüüride jagamise teel virtuaalse koolituse väljatöötamist.

 

Autor: põllumajandus. ee

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960