Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 7. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valgamaa parimaks tootmisettevõtteks sai Atria Eesti AS

Valgamaa kutseõppekeskuses tunnustati möödunud nädalavahetusel maakonna ettevõtjaid. Pidulikule gaalale tuli ligi 100 inimest ja oma tänusõnad andis ettevõtjate esindajatele üle ka peaminister Taavi Rõivas.

Konkursi eesmärgiks on tunnustada Valgamaa ettevõtjaid, kes oma hea maine ja aktiivse tegevusega on aidanud kaasa maakonna arengule. Kategooriaid oli kokku viis: parim tootmisettevõte, parim teenindusettevõte, parim uustulnuk ja ettevõtluse edendaja. Esmakordselt kuulutati välja maakonna aasta ettevõte 2015.

Parimaks tootmisettevõtteks valiti Valgas asuv Atria Eesti AS. Tegemist on Lõuna-Eesti ühe suurima tööandjaga. Atria Eesti AS tegeleb pidevalt oma töötajate töökeskkonna ja -tingimuste parandamisega ja seda töötajate heaolu nimel.

Samuti otsitakse lahendusi selleks, kuidas tegutseda veelgi keskkonnasõbralikumalt. 2015. aasta sügisel kaunistati graffititega Valgas nende territoorium ümbritsev betoonaed koostöös Valga-Valka kunstikooli ja Valga linnavalitsusega, muutes nõnda ühe Valga linna sissesõiduteedest atraktiivsemaks.

Atria Eesti ASi puhul väärib esiletõstmist see, et lisaks stabiilsele tootmistegevusele on ettevõte väga hästi sidunud oma kaubamärgi Valga linna ja maakonnaga. Näiteks toodi 2015. aastal turule uus toode „Valga viiner“. Ka on ettevõte oluline kogukonna toetaja. Samuti sai ettevõte „Valgamaa aasta ettevõte 2015“ au osaliseks.

Atria Eesti AS on üks suurematest, ligi 350 töötajaga Eesti toiduainekontsernidest ning suuruselt teine seakasvataja Eestis. Ettevõte alustas Eestis tegevust 2005. aastal, kui omandas Valga Lihatööstuse. 2009 ühinesid AS Wõro Kommerts, AS Vastse-Kuuste Lihatööstus ja AS Valga Lihatööstus juriidiliseks isikuks Atria Eesti AS. Atria Eesti omab kolme kaubamärki: Maks&Moorits, Wõro ja VK. Atria Eesti AS kuulub Soome börsiettevõttele Atria Oy, mille möödunud aasta käive oli 1,42 miljardit eurot ja ärikasum 40,6 miljonit eurot.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960