Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 9. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Muudatused põllumajandusettevõtete tulemuslikkuse toetuse taotlemisel

14.-18. detsembrini toimuv taotlusvoor on esimene toetusmeede, mis avatakse ainult uues e-PRIAs.

Et kõiki toiminguid oleks kiire ja mugav teha alates taotlemise esimesest päevast, soovitab PRIA kliendiks registreerumise ja esindusõigustega seonduv korda ajada juba enne taotlusvooru.e-PRIA kasutamine toob kaasa menetlustähtaja lühenemise. PRIA töötajad ei pea taotluseid enam paberil vastu võtma ja süsteemi sisestama ning taotluse menetlemine võtab vähem  aega. Nii on III vooru toetustaotluse menetlemise tähtaega lühendatud varasemalt 120 tööpäevalt 90-le.

 Miks on e-PRIAs taotlemine hea? 

 Lisaks menetlustähtaja lühendamisele leiame, et e-PRIAs taotlemine on kliendile kõige mugavam ja kindlam viis toetuse taotlemiseks.

 •Palju sellist infot, mida varem pidi taotleja ise taotlusele kirjutama, on nüüd vormile teistest registritest ette kuvatud.

 Eelkõige võib välja tuua Äriregistrist päritud infot. Taotlusele tuuakse Äriregistrist automaatselt toetuse saamise nõuetega seotud majandusaasta andmed; neid andmeid e-PRIAs muuta ei saa. Kõik vajalikud muudatused tuleb teha Äriregistris ning kui seal on need tehtud, uueneb info ka taotlusvormil.

 •Taotlemise sisestamise hetkel tehakse süsteemi poolt mitmeid toetuse saamise nõuete kontrolle.

 Näiteks kontrollitakse automaatselt Äriregistri andmete alusel majandusaasta aruannete olemasolu, müügitulu vastavust toetuse saamise nõuetele ning mitmeid finantsnäitajaid. Kui need ei vasta  toetuse saamise nõuetele,  siis ei ole võimalik taotlust esitada. See tähendab, et taotlus kontrollitakse mitme nõude osas ära juba enne esitamist ning paremusjärjestusse ei jõuagi sellised taotlused, mis määruses sätestatud toetuse saamise nõuetele ei vasta. Sellist praktikat on aastaid kasutatud pindalatoetuste taotlemisel vanas e-PRIAs.

 •Toetatavad tegevused ja objektid on loetelust valitavad.

 E-teenus on üles ehitatud selliselt, et infot küsitakse vastavalt kliendi tehtud valikutele. Näiteks kui klient tuleb taotlema tootjarühmana, siis küsitakse temalt tootjarühmale kehtestatud nõuetest tulenevalt vajalikku infot; teised taotlejad neid andmevälju ei näe ega pea ka täitma. Lisaks on määruses toodud toetatavad tegevused ja objektid ning nende omavahelised seosed klassifitseeritud ja seadistatud selliselt, et taotleja ei pea neid ise kirjutama, vaid saab taotlusele valida etteantud loendist. Kirjeldatud põhjuste tõttu on taotlemise protsess kindlasti lihtsam, mugavam ja kiirem. Toetust saab taotleda kodust lahkumata endale kõige sobivamal ajal. Kui taotlemise käigus tekib küsimusi või probleeme, võib abi saada PRIA infotelefonilt või tulla taotlemise perioodil PRIA teenindusbüroodesse.

allikas:

www.pria.ee

 

Autor: põllumajandus. ee

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960