Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 23. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Dimediumi uus ladu valmib märtsis

18. detsembril pandi nurgakivi Dimediumi uuele laohoonele. Dimediumi laohoone on esimene objekt tulevasest põllumajanduse ja metsanduse tehnopargist, mis kerkib Tartu linna piirile Tallinna maantee äärde.

Sügisel aktsiaseltside Dimela ja Remedium ühinemisest moodustunud Dimedium jätkab tegevust kõigis mõlema ettevõtte senistes tegevusvaldkondades. Firma nimi Dimedium on kombinatsioon senistest nimedest ning kannab seeläbi edasi mõlema ettevõtte 23-aastast ajalugu, kogemust ja väärtusi.

Dimediumi esimeseks suureks ettevõtmiseks saab uue lao rajamine Tartus. Uue laohoone esimesel korrusel on kogupinda 1240 ruutmeetrit, seal asuvad teenindussaal, eritingimustele vastavad laoruumid ravimite ja sperma hoiustamiseks ning mahukaupade ladu. Teisel korrusel asuvad puhke- ja seminariruum.

Dimediumi juhataja Sivar Irval tõdes, et uus laohoone annab firmale võimaluse senisest veelgi enam suurendada tarnekindlust ja parandada logistikat. Samuti paranevad eritingimusi nõudvate kaupade hoiutingimused.

Müügijuht Tõnu Ummik oli rõõmus, et kaasaegse laoga astume pika sammu 21. sajandisse ja parandame oluliselt töö efektiivsust ning täpsust.

Maja projekt valmis arhtitektuuribüroos Design Police Department Lauri Nõmme tööna. Peatöövõtja on Mapri OÜ projektijuht Martin Mõistusega eesotsas. Hoone valmib 2016 aasta märtsis.

Tulevase põllumajandusliku- ja metsandusliku äripargi asukoht on sümboolne — otse Eesti Maaülikooli külje all. Ka kavandatav tänava nimi, Roheline, peaks iseloomustama arendatavat piirkonda.

Dimediumi lao- ja kontorihoone on esimene maja rajatavast põllumajanduse- ja metsanduse äripargist. Otsus hakata äriparki rajama just sellesse piirkonda, kus naabruses asuvad A. Le. Coq’i ja Saku logistikakeskused, sündis juba kümmekond aastat tagasi, ütles AS Cesana Grupi esindaja Tauri Sokk nurgakivi panekul. Planeeringud said valmis viimase majanduskriisi ajal 2009. aaastal ning nüüd soovib ettevõte paberil seisnud äripargile anda uue hingamise ja kogu ala hoonestada.

Välisarhitektuuriga pilku püüdev Dimedium maja peaks esimese asukana andma aimu, kui elegantse ja funktsionaalsena vastav piirkond, mis on väravaks Tallinna poolt Tartusse saabujatele, tulevikus võiks välja näha. Äripargi asunikeks on eelkõige oodatud kõik põllumajanduse- ja metsandusega seonduvad firmad.

Vaata fotosid nurgakivi panekust:

 

Uue lao nurgakivi panek.
Foto: Dimedium AS
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960