Noortaluniku kutsevõistlus ootab põllu- ja maamajanduserialade õpilasi mõõtu võtma

Noortaluniku kutsevõistlus ootab põllu- ja maamaja
Noortaluniku kutsevõistlus ootab põllu- ja maamajanduserialade õpilasi mõõtu...

Tänavu 20. mail toimuval noortalunike kompleksvõistlusel selgitatakse juba 16. korda välja parim noortalunik.

Maaeluministeerium, Järvamaa Kutsehariduskeskus ja Sihtasutus Innove kutsuvad põllu- ja maamajanduserialade õpilasi ning noori põllumajandusettevõtjaid võistlusel osalema.

„Lisaks põllumajandusvaldkonna koolide õpilastele ootame konkurentsi pakkuma ka noortalunikke ja Eesti Maaülikooli tudengeid, et testida nii teoreetilisi teadmisi kui praktilisi oskusi,“ ütles Maaeluministeeriumi teadus- ja arendusosakonna juhataja Külli Kaare. „Noored, kes täna põllumajanduseriala ja põllumajandusega seotud elukutse on valinud, peavad ettevõtjana omama laiapõhjalisi teadmisi, et tihedas konkurentsis hakkama saama. Võistlus on noortele hea võimalus oma erialaseid teadmisi ja oskusi proovile panna.“ 

Võistlusel osalema saab registreerida kuni 6. maini e-posti aadressil info@jkhk.ee.

Noortaluniku kompleksvõistlusel pannakse proovile teadmised, kiirus ja oskused kümnel võistlusalal: väetiste külvinormi arvutamine, või valmistamine purgis, koduloomade ja -lindude sõnniku tundmine, veiste eluskaalu määramine, traktori täpsussõit, põllu suuruse määramine sammudega, ajalooliste tööriistade tundmine ja viljakoti kaalumine, lillede istutamine kasti, lüpsimasina hooldus ja põllutööriistade haakimine traktorile.

Võistluste käigus selgitatakse välja iga ala võitja ning kümne ala koondarvestuse parim on „Noortalunik 2016“. Kümne ala parim neiu saab „Noortaluperenaine 2016“ tiitli.

Noortaluniku kompleksvõistlust korraldab Järvamaa Kutsehariduskeskus koostöös Maaeluministeeriumi ja Sihtasutusega Innove. Parimad noortalunikud selguvad 20. mail Türi Lillelaadal toimuval võistlusel.

Võistluse täpsema info leiate Sihtasutuse Innove kodulehel.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised