Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 5. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

70 väikepiimatootjat on juba saanud abi Rimi klientide annetustest

70 väikepiimatootjat on juba saanud abi Rimi klientide annetustest
Foto: Äripäev AS
Alates möödunud aasta detsembrist on Rimi klientidel olnud võimalus annetada iga Eestis toodetud Rimi piima ja Säästumarketi Alpenrose piimapaki ostu pealt 2 senti Eesti piimatootjatele.

Kampaania eesmärk on toetada väikekarjade omanikke, kelle tegevusele mõjub piimahinna langus rängalt.

„Kuna inimesed annetavad meeleldi need 2 senti meie väikepiimatootjatele, siis otsustasime kampaaniat jätkata,“ sõnas Rimi turundus- ja kommunikatsioonijuht Andrija Lilleoja. „Tänaseks on Rimi kliendid annetanud väikekarjade omanike jaoks ligi 28 000 eurot. Rõõmustav on see, et nende kuude jooksul  on annetusest loobutud veidi üle 1000 korral, aprillikuus näiteks oli loobujaid kõigest 3. See näitab, et eestimaiste väiketootjate  tegemisi ning olulisust hinnatakse.“„Rimi klientidelt saadud rahaline abi on jõudnud  juba 70 taluni,“ lausus Eestimaa Talupidajate Keskliidu direktor Kaul Nurm. „Kõik talupidajad on väga tänulikud annetuste eest, kuna see aitab neil kriisiga piimanduses paremini toime tulla. Halb seis piimanduses jätkub madalate kokkuostuhindade tõttu ning hetkel ei ole piimahinnatõusu võimalik veel prognoosida. Avaldusi annetuse saamiseks võtab taluliit vastu iga jooksva kuu 14. kuupäevani,“ lisas Kaul Nurm.„Annetustest on kindlasti kasu, eriti moraalne kasu,“ märkis Piret Pihel, Hoogla talu perenaine Tapa vallast. „Teadmine, et tarbija mõtleb ja toetab minu piimatootmist,  on jõudu andev. Siiski ei kata annetusest saadav raha ära seda kahjumit, mida täna piimatootmine annab. On oluline, et ka teised jaemüüjad liituksid annetuste kampaaniaga, et suurendada seeläbi kogutavat annetuste summat ja laiendada toetatavate talude ringi.“Kampaania raames on klientidel võimalik Rimides ja Säästumarketites müügil oleva Rimi ja Alpenrose piima ostmisel annetada 2 senti väiksematele piimatootjatele. Kui klient soovib ikkagi odavamat piimahinda, siis tuleb sellest teavitada müüjat, kes saab annetuse arvelt maha võtta. Kogunenud summa kantakse üle Taluliidu kontole kord kuus, kes selle suunab edasi raskustes olevatele piimatootjatest talupidajatele. Kogutud rahaga abistatakse neid raskustes talunikke, kelle piimakarjas on vähem kui 40 lehma ning vastava valiku teeb Taluliit.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960