Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 26. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Monsanto lükkas Bayeri pakkumise tagasi

Monsanto lükkas Bayeri pakkumise tagasi
Foto: internet
Monsanto lükkas tagasi Bayeri 62 miljoni dollarilise pakkumise ettevõtte ostmiseks, tuues põhjuseks liiga madala hinna.

Ettevõte on siiski avatud edasisteks läbirääkimisteks, pannes sellega Bayeri surve alla hinna tõstmiseks, vahendab Bloomberg.

Saksamaa firma pakkumine ei “paku kindlustunnet potentsiaalse finantseerimise ega regulatoorsete riskide osas” mis on tehinguga seotud, tõdes Monsato juht Hugh Grant oma avalduses.“Me usume, et integreeritud strateegia tagaks märkimisväärse kasu nii põllumeestele kui laiemale ühiskonnale ning me austame Bayeri äri,” sõnas Grant.Sanford C. Bernstein & Co analüütik Jonas Oxgaard sõnas, et suure tõnenäosusega teeb Bayer suurema pakkumise. Ta lisas, et pakkumise väärtuseks peaks olema vähemalt 135 dollarit aktsia kohta.Monsanto aktsia tegi eilsel päeval 2,7% tõusu ning maksis 108,84 dollarit.Monsato ja Bayeri ühinemine tähendaks maailma suurima põllumajanduslike kemikaalide ja seemnete tootja loomist.Monsanto on suurim seemnetootja ning geneetiliselt muundatud põllukutuuride tootja; ettevõte on viimased kakskümmend aastat olnud suurim maisi ja sojaubade tootja USAs.Monsato müüb oma toodangut ka välisturgudel, sh Ladina-Ameerikas ja Indias.Põllukultuuride ja seemnetööstuses on toimumas mitmeid suuri tehinguid, mis võivad alles jätta vaid mõned globaalsed tegijad, mis pakuvad põllumeestele laia toote- ja teenustevalikut.Hoolimata Monsato ülekaalust seemneteturul, seisab ettevõte sellel aastal silmitsi mitmete probleemidega.Monsato kärpis oma kasumiprognoose, sattus konflikti ühe maailma suurima toorainetega kaupleva firmaga ning peab kohtulahingut Argentiina ja India valitsustega.Talunike sissetulekud on viimaste aasta jooksul tuntavalt kukkunud seoses toorainete hindade langusega. See omakorda on aga vähendanud nõudlust talunikele suunatud toodetele, mis omakorda on vähendanud ka Monsato kasumit.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960