Parima talutoidu tiitlit püüab 77 toodet

Eestimaa Talupidajate Keskliidu poolt korraldatavale esimesele “Parim Talutoit 2016” konkursile esitati Eesti talutootjate poolt kokku 77 talutoodet veerandsajast talust.

Alagruppide võitjad, kes osalevad “Parim Talutoit 2016” finaalis, valiti 15. juulil. Parima talutoote valimisel hinnati nii talutoodete maitset kui ka talunike äriplaane, tootearendust ja turundust. Üldvõitja ja alagruppide parimad kuulutatakse välja 30. juuli XXV Eesti Talupäevadel Jänedal.
 
“Suur osalejate huvi näitab, et vaatamata turu keerulistele olukordadele panustavad Eesti talupidajad järjest enam kvaliteetsete ja maitsvate talutoodetele loomisesse,” ütles  Eestimaa Talupidajate Keskliidu peadirektor Kaul Nurm pressiteates. “Eestimaa talupidajad suudavad vaatamata tarbijate hinnatundlikkusele, investeerida toorearendusse ja pakkuda inimestele kvaliteetset, maitsvat ja enne kõike huvitavat kodumaist talutoitu.”

„Parim Talutoit 2016” konkursile esitati erinevates kategooriates:

Parim piimatoode (k.a. sõretoode) -  24 toodet 

Parim  pagaritoode - 9 toodet

Parim  lihatoode - 3 toodet

Parim  keedis -  17 toodet

Parim  tervisetoode – 7 toodet

Parim  jook – 5 toodet

Parim maius -  12 toodet 

“Parim Talutoit 2016” hindamisel osalesid Eesti Peakokkade Ühendusest Kadri Tran ja Heidi Pinnak, Nami-nami.ee portaali eestvedaja, toidublogija Pille Petersoo, ettevõtja ning saate Kapital kaasautor Mart Kuusk, toidukriitik ja blogija Margit Kirsipuu, Selveri ostudirektor Katrin Riisalu, Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool pedagoog Marika Kaska, Eesti Maaülikooli lektor Tiiu Ohvril ning Eestimaa Talupidajate Keskliidu esindajad Leho Verk ja Kaul Nurm. 

Eestimaa Talupidajate Keskliit on 1989. aastal asutatud katusorganisatsioon, mille  eesmärgiks on põllu- ja maamajandusliku ettevõtlusega tegelevate peretalude esindamine ja huvide kaitsmine. Eestimaa Talupidajate Keskliidu algatusel on loodud  talutoidu katuskaubamärk „Ehtne Talutoit“, mida kasutab juba üle 60 tootja.  “Parim Talutoit 2016” konkurssi korraldamine on turuarendustoetuse abiga rahastatud tegevus.

"Parim Talutoit 2016" hindamiskomisjon.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

DOTNUVA BALTIC AS otsib SEEMNETE MÜÜGIJUHTI

DOTNUVA BALTIC AS

21. jaanuar 2019

Uudised