Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 12. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TÄIENDATUD 14.08. Tartu viljahoidlas hukkus inimene, teist otsitakse

Tartu viljahoidlas hukkus inimene, teist otsitakse
Foto: Äripäev AS
Tartu Milli territooriumil toimus õnnetus, kus kaks meest vajus vilja alla. Üks meestest hukkus, teist alles otsitakse viljahoidlast. Prokuratuur algatas kriminaalmenetluse asjaolude väljaselgitamiseks.

Täna hommikul kell 9.28 said Tartu päästjad väljakutse Tartu Milli territooriumile, kus inimesed olid vilja alla vajunud. Sündmusele reageerisid päästjad Tartu ja Annelinna komandodest. 12.08 õhtul kell 21.06 lõpetati punkrist vilja ümberpumpamine ning kell 22.25 tõid päästjad välja teise viljapunkris hukkunud mehe surnukeha.

Päästjate saabudes selgus, et punkris, kus hoiti 150 tonni vilja, oli kolm inimest. Üks meestest oli liiniga kinnitatud, kuid teised kaks juba vilja alla vajunud. Päästjad alustasid nööripäästesüsteemide moodustamisega.Kell 10.19 saadi punkrist kätte esimene töötaja, kes oli turvaköiega kinnitatud. Juhtunu tagajärjel mees vigastada ei saanud.Kell 11.07 toodi punkrist välja hukkunu. Kolmanda mehe otsingud jätkuvad. Päästetöid raskendab viljatolmust tingitud halb nähtavus.Prokuratuur on alustanud asjaolude väljaselgitamiseks kriminaalmenetlus karistusseadustiku § 197 lg 3 tunnustel, mis hõlmab endas töötervishoiu- ja tööohutusnõuete eiramist, kui sellega on ettevaatamatusest tekitatud inimesele raske tervisekahjustus või põhjustatud inimese surm. Selle järgi võib juriidilist isikut karistada rahalise trahviga.Kriminaalasja kohtueelset menetlust viib läbi Tartu politsei.TÄIENDATUD:

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960