Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 18. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Seakasvatajate Liit kohtub presidendikandidaat Mart Helmega

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna presidendikandidaat Mart Helme
Foto: Andras Kralla
Eesti Seakasvatajate Liidu ja põllumajandustootjate esindajad kohtuvad homme õhtul Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna presidendikandidaadi Mart Helmega, et arutada maaelu olukorra ja tuleviku üle. Kohtumine toimub Tallinnas, Kuldse Notsu kõrtsis reedel, 19. augustil kell 17.

Eesti Seakasvatajate Liidu juhatuse esimehe Urmas Lahe sõnul annavad kohtumised presidendikandidaatidega võimaluse küsida neilt otse, milline on nende arvamus Eesti põllumajanduses toimuva kohta ning kuidas nemad seisu parandaksid. 

„Olen veendunud, et tulevane president peab omama põllumajanduses selgeid seisukohti, sest see on Eesti riigi kestvuseks ülitähtis," ütles Laht.Presidendikandidaat Mart Helme sõnul peab kodumaise põllumajanduse toetamise vajalikkus Eestis olema väljaspool kahtlust. „Eestimaise põllumajanduse kaitsmine kõlvatu konkurentsi ja dumpingu eest ning sigade Aafrika katku tõttu raskustesse sattunud loomakasvatuste igakülgne abistamine peab olema Eesti riigi ülesanne. Paraku on Eesti riik oma põllumehe suhtes praegu üks hoolimatumaid riike Euroopa Liidus. See peab muutuma,“ ütles Helme.„Kui tahame riigi ja rahvana püsima jääda, siis peab riigivõim kõigil tasanditel, sealhulgas presidendi tasandil võtma selge vastutuse oma osa täitmise eest põllumajanduse aitamisel ja arendamisel. President saab Eesti põllumeest toetada, tema roll ei ole nii tagasihoidlik, nagu mõned püüavad väita,“ lisas Helme.Presidendikandidaadiga kohtuvad Eesti Seakasvatajate Liidu juhatuse esimees, Ühistu Eesti Lihatööstus nõukogu esimees Urmas Laht, Eesti Tõusigade Aretusühistu nõukogu liige ja Eesti Suurpõllumeeste Klubi liige Indrek Klammer, AS Rakvere Farmid ja AS HKScan Estonia juhatuse esimees Teet Soorm, OÜ Atria Farmid juhataja Olle Horm ning Eesti Põllumeeste Keskliidu juhataja Vahur Tõnissoo.Konservatiivse Rahvaerakonna poolt osalevad kohtumisel peale Mart Helme erakonna aseesimehed Martin Helme ja Merry Aart. 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960