Kalatootjad soovivad Jaapani-suunalist eksporti kahekordistada

Kalatootjad soovivad Jaapani-suunalist eksporti ka
Kalatootjad soovivad Jaapani-suunalist eksporti ka

Jaapanis kolmepäevasel Tokyo kalamessil osalevad Eesti kalatootjaid on loonud mitmeid kontakte kohalike firmadega, järgmisel aastal loodab sektor Jaapani-suunalise ekspordikäibe kahekordistada, kirjutab Postimees.

"2017. aastaks loodame Jaapani müügituluks vähemalt 7 miljonit eurot," ütles kalatööstureid koondava Eesti Kalaliidu juhataja Valdur Noormägi ning lisas, et selle aasta käibeks prognoosivad nad 3 kuni 3,5 miljonit eurot.

Jaapanis on väga suur kett 7-Eleven ning nende ostujuht käis Noormägi sõnul eestlaste messiboksi juures ning jaeketile tehti ka hinnapakkumine. "M.V.Woolil on Jaapanis sõlmitud eelleping 2 miljoni euro peale ning Väätsa kalatööstus saatis eelmine kuu oma tootenäidised ära - räim ja külmutatud krevetid. Huvi on, tuleb vaeva näha," sõnas kalaliidu juhataja. 

"Kui meil eksporditurgu ei oleks, oleks meil ammu suured probleemid," märkis kalaliidu juhataja.

Loe pikemalt Postimehest. 

 

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Vaklak otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Tammiste Personalibüroo OÜ

06. mai 2018

Kõo Agro otsib TERAVILJA OSTU- JA MÜÜGIJUHTI

KÕO AGRO OÜ

25. aprill 2018

BASF otsib agronoomi

BASF UAB

26. aprill 2018

Uudised