Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 24. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kotka: Põllumeestele raha ei jagu, kuid ministri autole ja kabineti remondile küll

Maaeluminister Urmas Kruuse
Foto: Andres Haabu
Riigikogu maaelukomisjoni aseesimees Siret Kotka edastas eile peaminister Taavi Rõivasele kirjaliku küsimuse, millega saadik soovib juhtida tähelepanu põllumeeste raskele olukorrale. Lisaks nõuab Kotka valitsusjuhilt selgitusi, et miks on maaeluministeeriumis lastud tekkida olukorral, kus põllumeeste toetamiseks vahendeid leida ei suuda, kuid samal ajal leitakse raha maaeluministrile uue kalli ametiauto liisimiseks ning uues kabinetis remondi teostamiseks.

„Küsimus on väga selgelt meie valitsuse ja maaeluministri prioriteetides. Minu hinnangul on imelik kurta, kuidas ministeeriumil ei ole oma valdkonna toetuseks võimalik lisaraha kuskilt leida, kuid kui on tarvis liisida ministrile uus, enam kui 50 000 eurot maksev ametiauto, siis justkui piirangud puuduvad. Omajagu vahendeid kulub ka kabineti remondile. Tegemist on selge priiskamisega, eriti kui võrrelda seda kitsikusega, kuhu valitsus on jätnud meie põllumajandustootjad,“ rääkis Kotka.

Maaeluministri uue sõiduauto liisingulepingu täpseks maksumuseks on 51 185,15 eurot. Lisaks kolossaalsele hinnale huvitab Kotkat veel ka küsimus, mille alusel kehtestatakse ministritele soetatavate autode tehnilised nõuded. „Mind tõesti huvitab, miks peaks maaeluministri uus auto olema vähemalt 2,5-liitrise mootoriga ning võimsusega 150 kW? Ka teatud lisavarustuse nõuded ei tundu olevat tingitud turvalisusenõuetest. Ma saan aru, et mugavus maksab, kuid selline priiskamine tundub paraja põllumeeste mõnitamisena.“„Nii piima- kui ka sealihasektor vaevleb täna viimaste kümnendite tõsiseimas kriisis. Venemaa sanktsioonid on tegelikult vajutanud pitseri kogu meie põllumajandusele. Samal ajal ei suuda me aga oma põllumehi piisavate üleminekutoetustega abistada. Soovin, et valitsusjuht ja maaeluminister selgitaksid põllumajandustootjatele, miks ei laiene kokkuhoiutingimused neile, vaid ainult põllumeestele“ lõpetas Kotka.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960