Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 29. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata, kes võistlevad tänavusel Eesti Künnimeistrivõistlusel

Vaata, kes võistlevad tänavusel Eesti Künnimeistrivõistlusel
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Eesti künnimeistrivõistlused avatakse homme, 30. septembril kell 13.00. Võistlust peetakse kolmes kategoorias - noorte-, vaba- ja meistriklass.

Meistriklassis võistlevad oma ala spetsialistid, aga vabaklassis saavad kätt proovida sisuliselt kõik huvilised. Praeguseks on ennast registreerinud neliteist võistlejat. Kaspar Järvala Künniklubist, künnab Kvernelandi võistlusadraga ja traktoriga Fiat 80-90Dt. Kaspar Järvala Künniklubist, künnab Kvernelandi võistlusadraga ja traktoriga New Holland T5.95. Dotnuva Baltic ASist, künnab Kvernelandi võistlusadraga ja traktoriga Case JX1100U., Kesa Agro OÜst, künnab Kvernelandi võistlusadraga ja traktoriga MTZ-82. Stokker Agri OÜst, künnab Kvernelandi võistlusadraga ja traktoriga Kubota M9960, Kaspar Järvala Künniklubist, künnab Kvernelandi võistlusadraga ja traktoriga New Holland T5.95. Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolist, künnab Kvernelandi võistlusadraga ja traktoriga Valtra N92. 

Meistrite klassis on tavaatradega kündmas:

1. Kaspar Järvala

2. Pille-Riin Reinaus

3. Raido Kunila

4. Indrek Zilensk

Meistrite klassis võistlevad pöördatradega:

1. Jüri Lai

2. Priit Puuorg

3. Indrek Mägi

Künnikultuuri propageerimiseks on välja kuulutatud ka VIP künnivõistlus, kus sirget vagu ajavad:1. Illar Lemetti, Maaeluministeeriumi kantsler;2. Indrek Kullam, Kehtna vallavanem;3. Jüri Aarma, Maalehe ajakirjanik;4. Peeter Raidla, Postimehe ajalehe MaaElu peatoimetaja;5. Mait Maltis, laulja;6. Tõnu Post, Põllumeeste Keskliidu president;7. Kristina Zara Metros, Missis Estonia;8. Kati Vatmann, kirjanik;9. Brigita Murutar, laulja;10. Marek Lemsalu, endine profijalgpallur ja Eesti rahvusmeeskonna kapten.Võistluseid kommenteerib Venno Loosaar. 

Vabaklassis võistlevad pöördatradega:

1. Mart Raudsep

2. Bogdan Dorosh

3. Mait Pajo

Neljanda võistlejana on ennast üles andnud ka Elari Mäekivi

Noorte klassis, kus võistlejad on nooremad kui 21. aastat, võistlevad:

1. Keit Uusen

2. Mark-Hubert Heil

3. Arko Arras

4. Karl Kihva

Käesoleva aasta meistrid esindavad Eestit järgmise aasta künni maailmameistrivõistlustel Keenias 1. ja 2.detsembril 2017.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960