Piimatalgud Dimediumis – terve Eesti nimel!

Kutsume kõiki eestimaalasi piimatalgutega liituma!
Kutsume kõiki eestimaalasi piimatalgutega liituma!

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda kutsus Eesti toidu kuu jätkuks kõiki eestimaalasi üles jooma rohkem Eesti piima ja tarbima rohkem kodumaiseid piimatooteid.

Dimedium võttis üleskutset südamega ja alates 7. oktoobrist on kõikides Dimediumi kontorites üle Eesti lõunasöögiks kodumaiseid piimatooted.

Miks me seda teeme? Meil on 3 head põhjust.
Esiteks. Tahame juhtida avalikkuse tähelepanu sellele, et Eestimaa on kaunis tänu haritud põldudele. Värske piim ja liha meie poelettidel on suur luksus. Meie kaupluste rikkalik piimariiul tundub meile, eestimaalastele, tavaline. Väga paljudes riikides asub joogipiim aga soojas riiulis, on sageli valmistatud piimapulbrist ja säilib 3 kuud. Eestimaale poleks selline areng kohane. Ometi võib valitsuse tegematajätmise ja võõrandumise tõttu meiegi toiduriiul kahvatumaks muutuda. Dimediumi visiooniks on töötada selle nimel, et Eestimaa põllud oleksid viljakad, loomad terved ja meie lapselapsed sööksid kodumaist tervislikku toitu.

 

Teiseks. Eesti piimatootjad on kahe viimase aasta jooksul olnud sügavas madalseisus. Oleme kaotanud oma piimakarjast üle 10 000 piimalehma. Eesti piimatootja kannatab Venemaa sanktsioonide mõju tõttu oluliselt rohkem kui kõik teised eestimaalased ja oluliselt rohkem kui ülejäänud EL piimatootjad. Samas toetab Eesti valitsus oma piimatootjat vähem, kui kõik teised EL maad. See on ebaõiglane. Loodame piimatalgutega anda vähemalt emotsionaalset tuge – Eesti piimatootja vajab tunnet, et tema raske töö on väärtuslik ja vajalik.

Kolmandaks on tore teha koos töökaaslastega midagi, mis on lõbus ja mis samas maailma paremaks teeb!

Kutsume kõiki eestimaalasi piimatalgutega liituma!

Kadri Kullman
nõukogu esimees
Dimedium AS

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

DOTNUVA BALTIC AS otsib SEEMNETE MÜÜGIJUHTI

DOTNUVA BALTIC AS

21. jaanuar 2019

Uudised